Για την μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού, αλλά και για το γεγονός ό,τι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει διασωληνώσεις ασθενών από αυτή μίλησε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.
«Έχουμε καλά νέα, φαίνεται ότι η νόσος έχει τεράστια διασπορά με χαμηλή θνητότητα. Το στέλεχος δημιουργεί προβλήματα λόγων των μέτρων αλλά παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων», δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας για την παραλλαγή Όμικρον.
Μάλιστα τόνισε πως «δεν διασωληνώνονται οι ασθενείς με Όμικρον».
«Ο ιός γίνεται ηπιότερος»
«Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος. Παίζει το σενάριο να γίνει ενδημικός. Και μετά από 1-2 μήνες να είναι καλύτερη η κατάσταση», εξήγησε, μιλώντας στο OPEN.
Σε σχέση με την εστίαση και το ενδεχόμενο για νέα μέτρα τόνισε πως «είναι στο τραπέζι από καιρό, ίσως τα συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα»
Αναφορικά με την καραντίνα των πέντε ημερών σημείωσε πως «ισχύει για ασυμπτωματικούς» και πρόσθεσε πως «κάθε νοσοκομείο μπορεί να πάρει δικά του μέτρα».
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και το 50%+1 για το κλείσιμο μιας τάξης σημείωσε: «Έτσι πρέπει να είναι για να μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα. Αλλά χρειάζεται να γίνονται πολλά τεστ».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας