ΣΥΡΙΖΑ για αναρρωτικές άδειες και ΕΦΚΑ – Επιλογή Μητσοτάκη η ανοσία αγέλης και στους εργαζόμενους
Η κυβέρνηση υιοθετεί αντικίνητρα για να πάνε στις δουλειές τους ασθενείς εργαζόμενοι και κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εντείνει την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διευκρινίσεις του ΕΦΚΑ ότι δεν αρκεί το θετικό τεστ για τον κοροναϊό, αλλά απαιτείται και γνωμάτευση γιατρού για την αποζημίωση της πενθήμερης καραντίνας.
Η κυβέρνηση υιοθετεί αντικίνητρα για να πάνε στις δουλειές τους ασθενείς εργαζόμενοι και κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εντείνει την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κυνική ομολογία
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Η παραδοχή του εκπροσώπου Τύπου του ΕΦΚΑ πως για να αποζημιωθούν αναρρωτικές άδειες οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που νοσούν με covid δεν αρκεί το θετικό rapid ή PCR τεστ (που πληρώνουν «χρυσάφι» από την τσέπη τους), αλλά θα πρέπει να εξεταστούν και από γιατρό, αποτελεί κυνική ομολογία πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξέρει τι της γίνεται, αλλά κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να εντείνει την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, αφού υιοθετεί αντικίνητρα προκειμένου ασθενείς εργαζόμενοι να πάνε στις δουλειές τους.
Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Πώς πληρώνεται η αναρρωτική άδεια από τον ΕΦΚΑ
»Τι ακριβώς εννοούν; Ποιος θα τους εξετάσει; Θα στήνονται χιλιάδες φορείς του ιού στις ουρές για να περάσουν από Επιτροπή του ΕΦΚΑ; Θα πηγαίνουν στις απαξιωμένες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, που εδώ και δύο χρόνια αρνείται να δώσει βάρος ο κ. Μητσοτάκης, για να ελαφρυνθούν τα νοσοκομεία και να υπάρχει προνοσοκομειακή περίθαλψη; Θα βγαίνουν από την καραντίνα και θα πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς διασπείροντας τον ιό και σε non covid ασθενείς, αφού παραμένουν θετικοί;
»Όπως και με τα σχολεία, έτσι και με τους εργαζόμενους ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει».
- Ενταση στα Βαλκάνια: Η πολεμική αεροπορία της Σερβίας εξοπλίστηκε με κινέζικους υπερηχητικούς πυραύλους
- Ιράν: Αντιδράσεις στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη νομιμότητα των κυρώσεων
- Το Ιράν «δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ» – Την ένταση προκαλούν οι «αποσταθεροποιητικές ενέργειες των ΗΠΑ»
- Ιράν: Ο πόλεμος εξελίσσεται «πολύ γρήγορα» και «όλα πάνε πολύ καλά, δηλώνει ο Τραμπ
- Λεσόρ: «Τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη – Τώρα που θα πάω στο σπίτι θα το διασκεδάσω λίγο»
- Αμερικανικό αεροπλάνο με έξι επιβαίνοντες έχει πέσει σε έρημο στο δυτικό Ιράκ – Πώς έγινε το ατύχημα
