
Γαλλία – Άρση του μέτρου της καραντίνας για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική
Η καραντίνα δέκα ημερών δεν εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική παρά μόνον για τους επιβάτες των οποίων το εμβολιαστικό σχήμα κατά της COVID-19 δεν έχει ολοκληρωθεί.
Τα μέτρα κατά του κοροναϊού… πάνε και έρχονται! Κάποια νέα επιβάλλονται και κάποια παλαιά αίρονται.
Οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη Γαλλία προερχόμενοι από τη Νότια Αφρική και που θα διαθέτουν ένα πλήρες εμβολιαστικό σχήμα δεν θα τίθενται πλέον σε καραντίνα δέκα ημερών, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη.
Από την κατηγορία «κατακόκκινο» και περνάει στην κατηγορία «κόκκινο»
Καθώς η Νότια Αφρική φεύγει από την κατηγορία «κατακόκκινο» και περνάει στην κατηγορία «κόκκινο», η καραντίνα δέκα ημερών δεν εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική παρά μόνον για τους επιβάτες των οποίων το εμβολιαστικό σχήμα κατά της COVID-19 δεν έχει ολοκληρωθεί.
Οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να υποχρεούνται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ, είτε PCR είτε αντιγόνου, που έκαναν έως και 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους από την Νότια Αφρική για την μητροπολιτική Γαλλία, και αρνητικό τεστ που έκαναν έως και 24 ώρες πριν από την αναχώρησή τους για τα γαλλικά υπερπόντια εδάφη.
Επιπλέον για να ταξιδέψει κανείς από τη Νότια Αφρική στην Ρεϊνιόν ή την Μαγιότ εξακολουθεί να είναι υποχρεωτικό να υφίσταται λόγος επιτακτικής ανάγκης.
- «Και βέβαια θα φτάσουμε στην Ιθάκη»: Ο διάλογος του Τσίπρα με την 96χρονη κυρία Κατερίνα στο Χαλάνδρι
- Η κατάρα του Met Gala κράτησε τον Σαλαμέ μακριά από την Τζένερ – «Αν εμφανιστείς εκεί, χωρίζεις»
- Ανδρουλάκης: Το Σύνταγμα κ. Μητσοτάκη δεν είναι σανίδα σωτηρίας για μια κυβέρνηση σε αποδρομή
- Βρετανία: «Θα συνεχίσω να κυβερνώ» λέει ο Κιρ Στάρμερ – Ογδόντα βουλευτές των Εργατικών ζητούν την παραίτησή του
- ΑΑΔΕ: Στα μέσα Ιουνίου ανοίγει το ΟΣΔΕ – Πότε θα πληρωθούν οι αγρότες
- Χιλιάδες αρκούδες θανατώθηκαν στην Ιαπωνία έπειτα από επιθέσεις σε ανθρώπους




