
Γενί Σαφάκ – Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ηχητικά όπλα στον Εβρο – Τα απενεργοποιεί για τα μέλη της FETO
«Αυτές οι συσκευές μπορούν να εκπέμπουν ηχητικά κύματα σε βάθος έως και 3 χιλιομέτρων προς την τουρκική πλευρά», γράφει η Γενί Σαφάκ.
«Η Ελλάδα απενεργοποίησε τα εκκωφαντικά ηχητικά όπλα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά των μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, κατά τη διέλευση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (FETÖ) αφού ενημερώθηκε εκ των προτέρων», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, στην Τουρκία.
Εκκωφαντικά ηχητικά όπλα
Ο Ιλχάν Ταχσίν, εκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας Birlik στη Ροδόπη, είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν εκκωφαντικά ηχητικά όπλα στα τουρκικά σύνορα.
«Αυτές οι συσκευές μπορούν να εκπέμπουν ηχητικά κύματα σε βάθος έως και 3 χιλιομέτρων προς την τουρκική πλευρά. Οταν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα όπλα, δεν υπήρχε πρόβλημα από την ελληνική πλευρά, επομένως ο στόχος εδώ είναι η τουρκική πλευρά. Αρχίζουν να χρησιμοποιούν αυτό το όπλο μόλις παρατηρηθεί κίνηση στα σύνορα» αναφέρει ο Ταχσίν.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτό το ηχητικό σύστημα απενεργοποιήθηκε κατά τη διέλευση των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (σ.σ.: υποστηρικτές του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν).
Υπενθυμίζοντας ότι τα μέλη της FETO ενημέρωσαν το κέντρο στην πόλη Φέρες, ο Ταχσίν προσθέτει: «Μετά από αυτές τις πληροφορίες, οι FETÖ-ιστές, πέρασαν εύκολα από τον Εβρο και ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα».
«Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στις Φέρες, θα μεταβούν στην Αθήνα από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ή οδικώς» λέει.
«Ηταν γνωστό εκ των προτέρων πόσα άτομα θα έρθουν στην Ελλάδα. Γιατί εφαρμόζονται δύο μέτρα και σταθμά μεταξύ των ανθρώπων, γιατί επιτρέπονται τα μέλη της FETÖ; Η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) κάνει διακρίσεις κατά των ανθρώπων», καταλήγει ο Ταχσίν.
Η συσκευή LRAD
Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι η συσκευή LRAD (Long Range Acoustic Device) προκαλεί αίσθηση κουδουνίσματος στα αυτιά και, σύμφωνα με τον ειδικό συστημάτων ασφαλείας Τουράν Ογκούτς, η διατήρηση των ντεσιμπέλ σε υψηλά επίπεδα μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη κώφωση. Ενώ τα 160 ντεσιμπέλ είναι αρκετά για μόνιμη κώφωση, η συσκευή φτάνει έως και τα 162 ντεσιμπέλ.
Οσοι βρίσκονται εκτός γωνίας 30 μοιρών δεν επηρεάζονται από τον ήχο. Επισημαίνοντας ότι αυτά τα συστήματα θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, ο Ογκούτς τονίζει:
«Για να προστατευτείτε από αυτά τα συστήματα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ειδικά κατασκευασμένα ακουστικά. Η στρατιωτική μας δύναμη που δρα στην περιοχή έχει τέτοια ακουστικά, αλλά οι πρόσφυγες είναι ευάλωτοι».
«Επιπλέον, εάν ο τούρκος στρατιώτης τραυματιστεί με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν ορισμένες συνέπειες», προσθέτει.
Και καταλήγει, αναφέροντας ότι αυτά τα όπλα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν 24 ώρες το 24ωρο, και γι’ αυτό ενεργοποιούνται όταν παρατηρηθεί πλήθος στα σύνορα.
Πηγή: yenisafak.com, echedoros-a.gr
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη




