Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάληψη ΑΠΘ – Πως έληξε μετά από 34 χρόνια – Βίντεο ντοκουμέντο

Κατάληψη ΑΠΘ – Πως έληξε μετά από 34 χρόνια – Βίντεο ντοκουμέντο

Το ξημέρωμα της παραμονής της πρωτοχρονιάς, υπό άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση στο Αριστοτέλειο κατάληψης που κρατούσε εδώ και 34 χρόνια.

Bίντεο ντοκουμέντο που δείχνει από την αρχή πως έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε αυτό φαίνεται πώς σπάνε με βαριοπούλα το λουκέτο και μπαίνουν στον υπο κατάληψη χώρο, πως κάνουν την καταμέτρηση των ζημιών και τι ακολούθησε.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στο ΑΠΘ στο χώρο της σχολής Θετικών Επιστημών (Στέκι στο Βιολογικό) το οποίο ήταν σε κατάληψη 34 χρόνια.

Η Αστυνομία δήλωσε ότι στο Στέκι βρήκε δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και αξίνες.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού ενώ σε αυτήν συμμετείχαν και αστυνομικά σκυλιά.

Η έφοδος έγινε λίγο πριν τις 6:00 το πρωί.

Μετά την είσοδο των αστυνομικών και αφού διαπιστώθηκε ότι κανένας καταληψίας δεν ήταν στο «Στέκι Βιολογικού» έφτασαν στο χώρο εργάτες που ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης.

Θα γίνει βιβλιοθήκη

Όπως δήλωσε χθες ο πρύτανης του ΑΠΘ στο ΑΠΕ, «Οι εργασίες που ξεκίνησαν στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, αφενός συμβολίζουν το τέλος μιας αυθαιρεσίας που διήρκησε 34 χρόνια, αφετέρου σηματοδοτούν την αρχή ενός εμβληματικού έργου στη Σχολή Θετικών Επιστημών για τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές».

Το έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.320.600 ευρώ και υλοποιείται σε εφαρμογή των αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024