Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου - Τι είπε για το άνοιγμα σχολείων και το testing στον πληθυσμό

Οικονόμου – Τι είπε για το άνοιγμα σχολείων και το testing στον πληθυσμό

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο άνο8ιγμα σχολείων

Ξεκινώντας την καθιερωμένη ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες ο Γιάννης Οικονόμου έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου το 2021 με έμφαση στην οικονομική πολιτική. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ψηφιακή μετάβαση και στην αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας.

Για τη νέα χρονιά ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεπής στις δεσμεύσεις της έχει θέσει από την 1η Ιανουαρίου στόχο για τόνωση του εισοδήματος και ανάπτυξη της απασχόλησης και παρουσίασε όλα τα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Σε σχέση με την παραλλαγή Όμικρον ανέφερε ότι ενώ παρουσιάζει μεγάλη μεταδοτικότητα αλλά λιγότερη νοσηρότητα. Η νέα πραγματικότητα υπογραμμίζει την ανάγκη επέκτασης του εμβολιασμού, τήρησης των μέτρων προστασίας, αλλά και διενέργειας περισσότερων τεστ, ανέφερε.

Άνοιγμα σχολείων και testing

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το άνοιγμα των σχολείων και για τη διενέργεια τεστ.

Για το άνοιγμα των σχολείων επεσήμανε ότι βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να επαναλειτουργήσουν στις 10 Ιανουαρίου με όλα τα μέτρα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί οι οποίοι θα συμπεριλάβουν στην εισήγησή τους όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σε σχέση με αντιρρήσεις επιστημόνων για το άνοιγμα της 10ης Ιανουαρίου, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει πάντα υπόψιν της την εισήγηση των ειδικών και παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις το μεσημέρι.

Σε σχέση με τη λειτουργία των φροντιστηρίων από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, πριν υπάρξει εισήγηση τω ειδικών ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα τόσο των τεστ όσο και των αποστάσεων. Για την εκπαιδευτική κοινότητα είπε πως θα υπάρξει παροχή δωρεάν self test.

Έχουν διατεθεί εκατομμύρια τεστ στον πληθυσμό

Συνολικά 85 εκατ. self test έχουν δοθεί σε πάνω από 7,5 εκατ, συμπολιτών μας με αποτέλεσμα να εντοπίζονται τα θετικά κρούσματα ιδίως στα σχολεία. Στο γενικό πληθυσμό ένα στα πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν από self test.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η πολιτεία έχει χορηγήσει εκατομμύρια test στους πολίτες, και σήμερα ο ΕΟΔΥ και το δημόσιο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν ελέγχου. Όπως χαρακτηριστικά είπε δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει κάνει περισσότερα αναφορικά με τα τεστ.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και την επέκτασή της ανέφερε πως αυτό όπως και όλα τα μέτρα εξετάζονται ανάλογα με το επιδημιολογικά δεδομένα.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών και στην απόδοση του μέτρου υπογράμμισε ότι έχουν εμβολιαστεί πάνω από 65.000 ενώ πάνω από 25.000 είναι τα κατ΄οίκον ραντεβού, κάτι που όπως ανέφερε «μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, θα ξεπεράσουμε τις 210.000 εμβολιασμών σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία».

Ελεγχόμαστε καθημερινά

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σε επαφή με τον κ. Σκέρτσο που όπως έγινε γνωστό νοσεί με κοροναϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε αρνητικά.

«Ο κ. Σκέρτσος σήμερα δεν ήρθε σε επαφή με τον πρωθυπουργό, αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλοι στο Μαξίμου ελεγχόμαστε καθημερινά, πόσο μάλλον όπως επιβάλλουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, όταν παρατηρούνται κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024