Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοχρονιάτικο μετέωρο εξερράγη πάνω από τις ΗΠΑ με ισχύ 30 τόνων TNT

Πρωτοχρονιάτικο μετέωρο εξερράγη πάνω από τις ΗΠΑ με ισχύ 30 τόνων TNT

Η έκρηξη απελευθέρωσε σχεδόν τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

Η έκρηξη που ακούστηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Πίτσμπουργκ πιθανότατα προήλθε από διαστημικό βράχο που εξερράγη στην ατμόσφαιρα, επιβεβαίωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες.

Η ισχύς της έκρηξης εκτιμάται ότι αντιστοιχούσε σε 27,2 τόνους TNT, σχεδόν τρεις φορές ισχυρότερη από τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

Το μετέωρο εισήλθε στην ατμόσφαιρα στις 10.30 το πρωί τοπική ώρα. Αν ο ουρανός δεν ήταν συννεφιασμένος, η έκρηξη θα ήταν εύκολα ορατή, περίπου 100 φορές πιο φωτεινή από την πανσέληνο, εκτίμησε η NASA.

Η πρώτη ανακοίνωσε είχε έρθει λίγο νωρίτερα από την Εθνική Υπηρεσία Καιρού, η οποία ανέφερε ότι η λάμψη εντοπίστηκε σε εικόνες του δορυφόρου GOES-16 και δεν υπήρχε ένδειξη ότι σχετιζόταν με κεραυνούς.

Η υπηρεσία Meteor Watch της NASA επιβεβαίωσε αργότερα πως επρόκειτο για μετέωρο. «Αν υποθέσουμε ότι η ταχύτητα του μετεώρου ήταν 72.000 χιλιόμετρα την ώρα, υπολογίζουμε ότι το αντικείμενο είχε διάμετρο γύρω στο ένα μέτρο και μάζα περίπου μισό τόνο» ανακοίνωσε.

Η έκρηξη τράνταξε τα σπίτια στο Σάουθ Χιλκς και άλλες περιοχές του Πίτσμπουργκ, με πολλούς κατοίκους να βγαίνουν στο δρόμο νομίζοντας πως επρόκειτο για σεισμό.

«O κρότος ήταν τόσο δυνατός που ταρακούνησε το σπίτι μου στη Βερόνα. Άρπαξα τον σκύλο μου, είχαμε τρομάξει και οι δύο […] Σκέφτηκα σεισμό, εκτροχιασμό τρένου ή μεγάλη σύγκρουση στα διόδια πίσω από το σπίτι μου» ανέφερε στο Διαδίκτυο κάτοικος της περιοχής.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024