
Βασιλακόπουλος – Λάθος να λέμε ότι η όμικρον δεν δίνει βαριές νοσηλείες
Επεσήμανε στη συνέχεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Όμικον είναι ανεμβολίαστοι.
«Είναι λάθος να λέμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού δεν δίνει βαριές νοσηλείες», ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Ο καθηγητής επεσήμανε ότι η όποια πίεση προκληθεί από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων θα οφείλεται μόνο σε ανεμβολίαστους πολίτες και τόνισε ότι αυτοί πρέπει να είναι ο στόχος των όποιων περιοριστικών μέτρων προκειμένου και οι εκείνοι να προστατευτούν αλλά και να μην ξεπεράσει τα όριά του το ΕΣΥ. Ο ίδιος μάλιστα τάχθηκε υπέρ του να εφαρμοστεί ένα σκληρό lockdown μόνο για ανεμβολίαστους γιατί αυτοί είναι που κινδυνεύουν.
«Βεβαίως ο καλύτερος τρόπος είναι να πειστούν ή να οδηγηθούν στο να εμβολιαστούν», τόνισε ο καθηγητής.
Οι άνθρωποι που νοσηλεύονται με Όμιρκον είναι ανεμβολίαστοι
Για το γεγονός ότι το 70% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλεται στην Όμικρον, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο καθηγητής επεσήμανε ότι «είναι προφανές πως η Όμικρον θα φέρει και αύξηση των νοσηλειών αλλά και των θανάτων, αλλά ποιοι θα το προκαλέσουν αυτό; Οι ανεμβολίαστοι».
Επεσήμανε στη συνέχεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Όμικον είναι ανεμβολίαστοι.
- Θεσσαλονίκη: ΙΧ παρέσυρε 19χρονο στην Πυλαία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
- Ομόφωνα αθώος ο Νίκος Ρωμανός – Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους
- Λάρισα: Νεκρές εντοπίστηκαν μάνα και κόρη σε διαμέρισμα
- JH Prynne: Πέθανε «ένας άνθρωπος σπάνιος και απολύτως πρωτότυπος – όπως ακριβώς και η ποίησή του»
- Ένα fake video και οι δύο λόγοι που κρατάνε Τουρκία και Ισραήλ στα σχοινιά
- Άγιος Δημήτριος: Βρέθηκε το μαχαίρι της δολοφονίας του 27χρονου




