Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΣΑ -  Ζητεί μέτρα κατά της πανδημίας και στα δικαστήρια

ΔΣΑ – Ζητεί μέτρα κατά της πανδημίας και στα δικαστήρια

«Καλούμε την Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Δικαστηρίων να λάβουν άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενόψει της επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων»

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί την κυβέρνηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα κατά του κοροναϊού ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων. Μεταξύ άλλων εισηγείται των έλεγχο όλων όσων εισέρχονται στις δικαστικές αίθουσες.

Τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ:

«Η απονομή της Δικαιοσύνης ανήκει στον σκληρό πυρήνα της κρατικής λειτουργίας και η Κυβέρνηση και οι διοικήσεις των δικανικών σχηματισμών οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η  ασφαλής, διαρκής  και απρόσκοπτη λειτουργία των Δικαστηρίων, ιδίως στη παρούσα χρονική περίοδο, που παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, λόγω της μετάλλαξής του.

Η Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις των Δικαστηρίων υποχρεούνται  να εξασφαλίσουν τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις με τις εταιρείες φύλαξης, με αποτέλεσμα από 7 Ιανουαρίου, ημέρα επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων, να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος αδυναμίας ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων και έτσι να δημιουργείται αυξημένος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λόγω και της έντασης της πανδημίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Δικαστηρίων να λάβουν άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενόψει της επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων στις 7/1/2022 για τον λυσιτελή έλεγχο των εισερχομένων και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων.

Δεν νοείται οποιαδήποτε  αδράνεια στα θέματα αυτά».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024