Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΙΕΛΕ - Υγειονομικός κίνδυνος-Άνοιγουν Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών χωρίς ασφάλεια

ΟΙΕΛΕ – Υγειονομικός κίνδυνος-Άνοιγουν Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών χωρίς ασφάλεια

Τη Δευτέρα ανοίγουν Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών μέσα στον κυκλώνα της πανδημίας και με ανύπαρκτους τους μηχανισμούς ελέγχου της πολιτείας, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ.

Την έντονη ανησυχία του για το άνοιγμα των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου εκφράζει η ΟΙΕΛΕ, με την πανδημία να μαίνεται και με τους ελέγχους της πολιτείας να είναι, όπως καταγγέλλει, ανεπαρκείς.

«Καμιά οδηγία, καμιά πρόνοια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές κυριολεκτικά ξεχασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Αν συνυπολογίσει κανείς στους χώρους αυτούς και τα περιβόητα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο και δεν υπάγονται σε κανέναν εποπτικό φορέα, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΙΕΛΕ.

«Η πολιτεία να πάρει μέτρα»

Και προσθέτει: «Καλούμε άμεσα την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα. Σε πολλούς από τους χώρους αυτούς, όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, οι αίθουσες είναι μικρές, οι αναλογίες τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο που τίθενται από το θεσμικό πλαίσιο δεν τηρούνται και υπάρχει συχνά το φαινόμενο των αδήλωτων τάξεων-εκπαιδευτικών-μαθητών που συνωστίζονται σε χώρους χωρίς καμιά διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας.

Απαιτούμε δωρεάν μοριακά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να διευκολυνθεί η ακριβής ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Ζητάμε την αναστολή του ανοίγματος των εκπαιδευτικών μονάδων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Επιπλέον, η ΟΙΕΛΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν, ακόμη και ανώνυμα, περιστατικά παραβιάσεων των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στα Φροντιστήρια, στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αλλά και στα Κέντρα Μελέτης στο mail oieleomospondia@gmail.com .

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024