Αναστάτωσε τους κατοίκους της μισής Κρήτης ο νέος σεισμός των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη κοντά στο Αρκαλοχώρι του Νομού Ηρακλείου.
Μικρός εστιακό βάθος
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε την 01:06 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 7 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από το Αρκαλοχώρι.
Εικόνα gein.noa.gr
Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή στο Ηράκλειο και στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Κρήτης.
Χθες, σημειώθηκαν δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 5,7 και 5,3 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Αρβης, τρομάζοντας τους κατοίκους.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).