Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Υπεγράφη το πρόγραμμα νιτρορύπανσης ύψους 150 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη το πρόγραμμα νιτρορύπανσης ύψους 150 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για ένα μέτρο που ενισχύει τους γεωργούς προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση χημικών, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των επιφανειακών και υπογείων υδάτων στην ελληνική ύπαιθρο.

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στύλιο, η απόφαση για την εφαρμογή του προγράμματος μείωσης της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα (νιτρορύπανση), στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θα εφαρμοστεί τη διετία 2022-2023.

«Συνεπής με την περιβαλλοντική ευαισθησία που τη διακρίνει, η κυβέρνηση διαθέτει σημαντικούς πόρους ύψους 150 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, σε ένα μέτρο που ενισχύει τους γεωργούς προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση χημικών, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των επιφανειακών και υπογείων υδάτων στην ελληνική ύπαιθρο», ανέφερε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κ. Στύλιος.

Πρόσθεσε ότι «το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που έχουν χαρακτηριστεί ως ευπρόσβλητες στη Νιτρορύπανση, εντάσσεται σε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος».

Αυτές οι δράσεις στοχεύουν:

-στη διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας

– στη βελτίωση των υδάτων

– στη διαχείριση των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων

– στην πρόληψη της διάβρωσης των εδαφών και τη βελτίωση της ποιότητας τους

Με τη νέα Απόφαση εισάγονται σημαντικές βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η διευκόλυνση της πρόσβασης σε περισσότερες γεωργικές εκμεταλλεύσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. Οι γεωργοί θα ενισχύονται με ποσά που ξεκινούν από 190 ευρώ ανά εκτάριο και θα φτάνουν μέχρι τα 600 ευρώ ανά εκτάριο, ετησίως, ανάλογα με την καλλιέργεια και τις πρακτικές που θα εφαρμόσουν. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ οι προσκλήσεις αναμένεται να εκδοθούν σύντομα.

«Είναι συνειδητή πολιτική απόφαση και στρατηγική επιλογή το να παράγουμε προϊόντα με οικολογικές μεθόδους, με όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα» υπογράμμισε ο κ. Στύλιος.

Sports in

Το χτύπημα της «κόμπρας» και το… δέκα

Ο Λαρεντζάκης έδωσε μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να πούμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη εμφάνισή του στη φετινή διοργάνωση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023