Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαρεντζάκης - Ο Χ factor του Μπαρτζώκα

Λαρεντζάκης – Ο Χ factor του Μπαρτζώκα

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής στην EuroLeague, ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην τρίτη θέση και δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα φέτος.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι αήττητη στο ΣΕΦ, έχει πάρει σπουδαίες νίκες εκτός έδρας (με αποκορύφωμα το διπλό στο ΟΑΚΑ με 84-65) και είναι ανάμεσα στις 5-6 ομάδες που λογίζονται ως φαβορί για την πρόκριση στο Final Four.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ της τελευταίας δεκαετίας, ο Μπαρτζώκας έχει πολλές επιλογές, αλλά κάνει και σωστή διαχείριση μέχρι στιγμής, κάτι που φέρνει τους Πειραιώτες σε αυτήν τη θέση. Οι μεταγραφές έχουν βγει για τον έλληνα τεχνικό, οι παίκτες που ήθελε από πέρσι έμειναν, ενώ υπάρχει και η ιδιαίτερη περίπτωση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Ο έλληνας γκαρντ αποκτήθηκε πέρσι από τον Ολυμπιακό, ο Μπαρτζώκας δεν «καιγόταν» ιδιαίτερα για την περίπτωσή του, όμως τα όσα έχει κάνει από την ημέρα που πήγε στο λιμάνι ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ μέχρι και σήμερα είναι άξια αναφοράς. Στο ξεκίνημα ερχόταν από τον πάγκο για μερικά λεπτά, όμως στη διάρκεια της περσινής σεζόν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα και ο Μπαρτζώκας κέρδισε έναν παίκτη για την επόμενη χρονιά.

Ο «Λάρε» είναι ο ιδανικός παίκτης για τον προπονητή, ενώ η βελτίωση που έχει δείξει συγκριτικά με πέρσι είναι εκπληκτική. Ο ρόλος του στην εθνική ομάδα και το προολυμπιακό τουρνουά το καλοκαίρι με τον Ρικ Πιτίνο, αλλά και η επιθυμία του για δουλειά, τον έφεραν σε ένα σημείο να θεωρείται ένας πλήρης γκαρντ. Ένας σκόρινγκ γκαρντ με ψυχή και απίστευτη αμυντική προσήλωση, που μπορεί να κάνει τη διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο. Και αυτό κάνει.

Στον πρώτο γύρο της EuroLeague είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες του Ολυμπιακού. Έρχεται από τον πάγκο για να αλλάξει το ρυθμό και είναι ίσως και βάσει αριθμών ο πολυτιμότερος 7-8ος παίκτης της διοργάνωσης. Ταυτόχρονα όμως είναι και ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Ολυμπιακού. Ίσως και της EuroLeague.

Ο Λαρεντζάκης έχει αντιληφθεί πλήρως το ρόλο του, και όπως μπορείτε να δείτε και από τον παρακάτω πίνακα αλλά και από τα στατιστικά του κάνει τη διαφορά. Φέτος μετρά 6,8 πόντους, με 50% σε δίποντα, 37,9% στα τρίποντα και 88,2% στις βολές, 1,9 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 0,6 κλεψίματα, ενώ η συνεισφορά του φαίνεται πολύ χωρίς αριθμούς.

Το πείσμα του, το πάθος του και η εικόνα του στο παρκέ δείχνουν τη βελτίωσή του, μαζί με την ικανότητά του στο επιθετικό μισό, κάτι που βλέπει και ο κόσμος του Ολυμπιακού που τον αποθεώνει, αλλά και ο Μπαρτζώκας, που του δίνει 15 λεπτά στο παρκέ, πολύ παραπάνω σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ο Λαρεντζάκης είναι ο παίκτης που «κουμπώνει» ιδανικά με τον Σλούκα, αλλά και με τον Ντόρσεϊ στο παρκέ, ενώ σε όλα τα ματς σχεδόν έρχεται από τον πάγκο για να αλλάξει το ρυθμό με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα ματς με Φενέρμπαχτσε, Μιλάνο, Ούνικς, Μπάγερν και Βιλερμπάν μιλούν από μόνα τους για το τι προσφέρει ο «Λάρε» στο φετινό Ολυμπιακό. Και ας έρχεται από τον πάγκο…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024