
Τουρκική πρόκληση – Παρομοιάζουν την επέκταση στα 12 ν.μ. με την… απόβαση στη Σμύρνη
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Ελλάδα μετά την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο Πέλαγος πριν από ένα χρόνο, ετοιμάζει παρόμοια κίνηση και στην «Θάλασσα των Νησιών», όπως αποκαλούν πλέον οι Τούρκοι το Αιγαίο
Τις πάγιες προκλητικές θέσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο επαναλαμβάνει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Aydinlik, παρομοιάζοντας την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. με την… απόβαση στη Σμύρνη.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Ελλάδα μετά την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο Πέλαγος πριν από ένα χρόνο, ετοιμάζει παρόμοια κίνηση και στην «Θάλασσα των Νησιών», όπως αποκαλούν πλέον οι Τούρκοι το Αιγαίο, επικαλούμενο δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας.
«Η εφαρμογή 12 ν.μ. στη «Θάλασσα των Νησιών», όπου υπάρχουν σχεδόν 3.000 νησιά, νησίδες και βράχοι, κλείνει όλες τις περιοχές μετάβασης στην περιοχή και φυλακίζει την Τουρκία στη Θάλασσα του Μαρμαρά […] Το καθεστώς των 12 ν.μ. είναι απόλυτη παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκίας. Είναι η μετατροπή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν διαφέρει από την απόβαση Ελλήνων στρατιωτών στη Σμύρνη» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Δείτε το προκλητικό δημοσίευμα
Tüm yönleriyle ‘Casus Belli’ kararı
Haber: Tevfik Kadan@tevfikkadan
— Aydınlık (@AydinlikGazete) December 24, 2021
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο
- Ο τελευταίος που είδε ζωντανό και μίλησε με τον Αλέκο Δασκαλάκη πριν τη μοιραία διαδρομή – Νέες πληροφορίες στο φως



