Ψηφιακή ταυτότητα – Μέχρι την Τρίτη θα έχει ενσωματωθεί στο Covid-free App
Στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας και θα μπορεί να την επιδεικνύει κάποιος μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Στην αρχή της επόμενη εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, αναμένεται να είναι έτοιμο το covid-free application στα κινητά των πολιτών όπου θα μπορεί να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα, ανέφερε, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.
Συγκεκριμένα στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης και θα μπορεί να την επιδεικνύει κάποιος μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και έτσι θα διευκολύνει την διαδικασία των ελέγχων, σημείωσε ο υφυπουργός.
- Διαβάστε επίσης: Τέλος στην ταλαιπωρία – Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση των στοιχείων για τον κοροναϊό με μία κίνηση
Για την πορεία των εμβολιασμών
Για την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε στον Σκάι, ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση.
«Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την Τρίτη δόση καθώς και η 1η χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς για το συγκεκριμένο γεγονός.
Μάλιστα στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση, επεσήμανε ο ίδιος
Τέλος, ανέφερε ότι 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει την 1η εμβολιαστική δόση, δηλαδή το 70,4% του γενικού πληθυσμού και το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού.
- Συντάξεις: Νωρίτερα η καταβολή του μηνός Ιανουαρίου
- Αλέξης Τσίπρας: Παρέμβαση για τους αγρότες – «Αυτοί που διεκδικούν το δίκιο τους δεν είναι εγκληματίες»
- Ιστορική τιμωρία στο παγκόσμιο τένις για στημένους αγώνες!
- Φοινικούντα: «Ο ανιψιός μετέφερε τον εκτελεστή» – Τι αναφέρει το κατηγορητήριο για ανιψιό και επιχειρηματία
- Κρήτη: Αποκολλήθηκαν μεγάλα κομμάτια μπετόν από τη γέφυρα από τη γέφυρα Παλαιόκαστρου
- «21st Annual Geek American Issuer Day» At the New York Stock Exchange





