Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν – Ο Nord Stream 2 θα μειώσει σημαντικά τις τιμές του φυσικού αερίου

Πούτιν – Ο Nord Stream 2 θα μειώσει σημαντικά τις τιμές του φυσικού αερίου

Συνεχίζονται οι πιέσεις από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να ξεκινήσει η λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2.

Η λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2 θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι πρόσθετες προμήθειες φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου σίγουρα θα μείωναν την τιμή άμεσα», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο αγωγός από τη Ρωσία στη Γερμανία εξακολουθεί να περιμένει ρυθμιστική έγκριση από το Βερολίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την Πολωνία

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Πολωνία έχει παραγκωνίσει τη Ρωσία από τη διαχείριση του αγωγού φυσικού αερίου Yamal-Europe, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου.

«Σχετικά με τον Nord Stream 2, ναι, συμφωνώ με τις δικές σας εκτιμήσεις και αυτό είναι βλακεία για εκείνους που δεν δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργήσει σ’ αυτό το σύστημα, επειδή οι πρόσθετες εισροές όγκων φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά θα μείωναν αναμφίβολα την τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο, στις spot αγορές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην κοινή συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου για θέματα επιστήμης και παιδείας, σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.

Ο συγκεκριμένος είπε ότι στην Ευρώπη «οι ίδιοι δεν ανοίγουν τον Nord Stream 2 και τώρα θα αρχίσουν να παγώνουν». «Από μόνοι τους χειροτερεύουν τη θέση τους» δήλωσε ο Ζιρινόφσκι.

Στο ίδιο μοτίβο και ο Αλεξάντερ Νόβακ

Η Ευρώπη είναι αυτή που χάνει από την καθυστέρηση στη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2, ισχυρίστηκε από την πλευρά του και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, σε ένα διάστημα που οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν στα ύψη.

«Κατά την άποψη μου, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές ενδιαφέρονται πάρα πολύ να ξεκινήσει να δουλεύει το project, ενώ οι εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό θα μπορούσαν να υποβάλουν επιπρόσθετα αιτήματα στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων σχέσεων για την παροχή φυσικού αερίου μέσω του νέου αγωγού» επεσήμανε ο κ. Νόβακ, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η κατασκευή του Nord Stream 2 έχει ολοκληρωθεί από το Σεπτέμβριο, όμως η αρμόδια εποπτική γερμανική αρχή ανέβαλε την έγκριση της έναρξης λειτουργίας του. Την ίδια ώρα το project εξακολουθεί και προκαλεί πολιτικούς τριγμούς και ενστάσεις τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με κυριότερες την Πολωνία και την Ουκρανία, που θεωρούν ότι η λειτουργία του θα ενισχύσει την εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024