
Βέλγιο – «Λουκέτο» στις χριστουγεννιάτικες αγορές στις Βρυξέλλες
Κλείνουν κινηματογράφοι, θέατρα και αίθουσες συναυλιών. Επίσης, ακυρώνεται το σόου των πυροτεχνημάτων κατά την αλλαγή του χρόνου.
Χριστούγεννα στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον θα κάνει ο πλανήτης. Καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται, η μία χώρα μετά την άλλη αυστηροποιεί τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μετά την Ολλανδία, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία ήρθε και η σειρά του Βελγίου να ανακοινώσει ότι εντείνει τους περιορισμούς.
Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου μπαίνει «λουκέτο» στους κινηματογράφους, τα θέατρα και τις αίθουσες συναυλιών. Στο μέτρο δεν συμπεριλαμβάνονται τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες και οι αθλητικοί χώροι.
Επίσης, οι αγορές στα καταστήματα θα πραγματοποιούνται ανά δύο άτομα (τα παιδιά δεν συμπεριλαμβάνονται), ενώ αποφασίστηκε η απαγόρευση της παρουσίας φιλάθλων στα στάδια από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.
Κλείνουν οι χριστουγεννιάτικες αγορές στις Βρυξέλλες
Στην πρωτεύουσα, τις Βρυξέλλες, τρεις χριστουγεννιάτικες αγορές, οι Sainte-Catherine, Bourse, Monnaie θα κλείσουν στις 26 Δεκεμβρίου μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης.
Επίσης, το σόου των πυροτεχνημάτων κατά την αλλαγή του χρόνου ακυρώνεται, όπως αναφέρουν τα μέσα της χώρας.
Ωστόσο, το παγοδρόμιο στην Place De Brouckère, αλλά και οι δραστηριότητες στο Bois de la Cambre θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ
- Συνταγή: Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
- Ο Τραμπ φέρεται να εξετάζει παρατεταμένο αποκλεισμό του Ιράν – Μαίνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο
- ΗΠΑ-Ιράν: Το διπλωματικό αδιέξοδο και οι προειδοποιήσεις για «παγωμένη σύρραξη» στον Κόλπο
- Τα φαγητά που βλέπουμε στα social media μας ανοίγουν την όρεξη;
- Άστατος ο καιρός την Τετάρτη με τοπικές βροχές – Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη
- Nonnamaxxing: Οι γιαγιάδες της Ιταλίας γνωρίζουν το μυστικό της ευζωίας – Η Gen Z τις αποθεώνει


