Πειραιάς – Εντοπίστηκε κοντέινερ με 10 εκατ. λαθραία τσιγάρα
Μετά από συντονισμένες ενέργειες εντοπίστηκαν 7 κοντέινερ τα οποία περιείχαν λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά
Νέα μεγάλη επιτυχία στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου κατάφεραν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του τρίτου τελωνείου Πειραιά και της ΑΑΔΕ.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες εντοπίστηκαν 7 κοντέινερ τα οποία περιείχαν λαθραία τσιγάρα. Τα τέσσερα από αυτά δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν στην Ελλάδα ενώ τα άλλα τρία στο εξωτερικό. Για κάθε ένα από τα κοντέινερ αυτά το δημόσιο θα έχανε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ από ειδικούς φόρους και ΦΠΑ στα καπνικά.
Διεθνές κύκλωμα
Όπως δήλωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής, πρόκειται για διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες.
Το κάθε κοντέινερ είχε δηλωθεί ότι μεταφέρει μαχαιροπίρουνα και κουτάλια μιας χρήσεως, αλλά στην πραγματικότητα περιείχε 10 εκατομμύρια τσιγάρα κρυμμένα μεταξύ των δηλωμένων προϊόντων.
Για τον εντοπισμό τους αξιοποιήθηκαν η συσκευή ακτίνων-Χ, Χ-ray αλλά και τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ΑΑΔΕ και του ΣΔΟΕ.
- Τα οκτώ beauty trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στις γιορτές
- Τι έκαναν οι Τζάστιν Τριντό και Κέιτι Πέρι με τον Φούμιο Κισίντα και τη σύζυγό του, Γιούκο;
- Είναι λογικό; Τι σημαίνει όταν ερωτεύεσαι συνεχώς και πολύ γρήγορα
- Κουρέτας: Που πήγαν τα 50 εκατ. ευρώ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών;
- Γιατί πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση η Αθήνα και γιατί βούλιαξε -ξανά- η Μάνδρα;
- Χάνεται ο στόχος για καθολική κάλυψη υγείας ως το 2030



