Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός θεωρείται ήδη πρωταθλητής

Ο Ολυμπιακός θεωρείται ήδη πρωταθλητής

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί της Λαμίας και το +11 από την ΑΕΚ (έχει ένα ματς λιγότερο) θεωρείται κατά 88% ήδη πρωταθλητής Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός μετά τη συμπλήρωση 15 αγωνιστικών προελαύνει για την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος και του 47ου συνολικά στην ιστορία του. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν και τη Λαμία με 1-0, έφτασαν τους 10 σερί αγώνες με νίκη στο πρωτάθλημα, παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στο +11 από την ΑΕΚ (έχει ματς λιγότερο με τον ΟΦΗ).

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν αυτός που και πάλι «ξεκλείδωσε» το ματς στο Καραϊσκάκη, φτάνοντας τα 9 τέρματα στο πρωτάθλημα και οδηγεί τον Ολυμπιακό εκ του ασφαλούς στο τίτλο. Οι Πειραιώτες πριν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν το φαβορί για την κούπα και έχουν καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να επιβεβαιώσουν τον ρόλο αυτόν, έχοντας μαζέψει 41 βαθμούς σε 15 αγωνιστικές.

Όπως είναι λογικό λοιπόν, αν πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν φαβορί, πλέον μοιάζει αδύνατον να χάσει τον τίτλο. Σύμφωνα μάλιστα με το «projects.fivethirtyeight.com», ο Ολυμπιακός έχει από τώρα ποσοστό 88% να στεφθεί πρωταθλητής παρόλο που είμαστε μόλις στη 15η αγωνιστική του πρωταθλητισμός.

Οι διώκτες του είναι πολύ πίσω, με την ΑΕΚ να είναι στα χαρτιά το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο, αλλά το ποσοστό που έχει είναι μόλις 7%, ενώ από εκεί και πέρα η μόνη ομάδα που έχει ένα ελάχιστο ποσοστό είναι ο ΠΑΟΚ με μόλις 3%.

Από εκεί και πέρα, εκτός από τη μάχη του τίτλου, όπου ο Ολυμπιακός είναι με τεράστια διαφορά πρώτος, η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τερματίσει στη δεύτερη θέση και να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, το παρακάτω γράφημα δίνει και το ποσοστό για την ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να υποβιβαστεί από τη Superleague, με τον Απόλλωνα Σμύρνης παρότι έχει τρία παιχνίδια λιγότερα να έχει πάνω από 50% πιθανότητες να πέσει, ενώ και ο Ατρόμητος έχει πολλές πιθανότητες να μην βρίσκεται στη Superleague μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Δείτε τις πιθανότητες για το πρωτάθλημα, για τη δεύτερη θέση, αλλά και τον υποβιβασμό:

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024