Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΤΜ ανακύκλωσης τηγανελαίων σε Αμύνταιο και Νεστόριο

ΑΤΜ ανακύκλωσης τηγανελαίων σε Αμύνταιο και Νεστόριο

Τα ΑΤΜ τοποθετήθηκαν έξω από το αγροτικό ιατρείο για το Νεστόριο και επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου δίπλα στο αμφιθέατρο για το Αμύνταιο. Η ανακύκλωση τηγανελαίων μέσω των πράσινων ΑΤΜ έχει ξεκινήσει ως τώρα σε Κοζάνη, Αμύνταιο και Νεστόριο και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σε Νεστόριο και Αμύνταιο αντίστοιχα, η έναρξη λειτουργίας των ειδικών πράσινων ΑΤΜ ανακύκλωσης τηγανέλαιων. Τα ΑΤΜ τοποθετήθηκαν έξω από το αγροτικό ιατρείο για το Νεστόριο και επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου δίπλα στο αμφιθέατρο για το Αμύνταιο.

Μέσω της πλατφόρμας ανακύκλωσης τηγανελαίων μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποδεκτά λάδια, να μάθετε ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις από τη λανθασμένη διαχείριση του λαδιού ως απόβλητο και να βρείτε σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα ΑΤΜ. Επίσης, με την εγγραφή σας στην πλατφόρμα και αφού ενεργοποιήσετε τον προσωπικό σας κωδικό barcode θα μπορείτε να μαζεύετε πόντους επιβράβευσης.

Τα μπουκάλια συλλογής, τον κωδικό barcode και τον οδηγό ανακύκλωσης τηγανέλαιων μπορείτε να προμηθευτείτε από το Δήμο Νεστορίου και τον Δήμο Αμυνταίου (αφορά τους κατοίκους των αντίστοιχων περιοχών).

Η ανακύκλωση τηγανελαίων μέσω των πράσινων ΑΤΜ έχει ξεκινήσει ως τώρα σε Κοζάνη, Αμύνταιο και Νεστόριο και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε η «Διάδυμα(Διαχείριση απορριμμάτων δυτικής Μακεδονίας)».

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ο Δήμος Νεστορίου πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών για την Ανακύκλωση τηγανελαίων στο ειδικό πράσινο ΑΤΜ

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Δήμου Νεστορίου: «Ο Δήμος Νεστορίου και η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Προώθηση δράσεων πρόληψης και παραγωγής απορριμμάτων και ανακύκλωσης στη διασυνοριακή περιοχή – Less Waste II» προωθεί ένα νέο, καινοτόμο, σύστημα χωριστής συλλογής τηγανελαίων από νοικοκυριά.

Τα τηγανέλαια αποτελούν ένα εξαιρετικά ρυπογόνο οικιακό απόβλητο και ευθύνονται για πληθώρα προβλημάτων στο έδαφος, τα υδάτινα οικοσυστήματα, τα συστήματα αποχετεύσεων και τους βιολογικούς καθαρισμούς.

Η περιβαλλοντικά ορθή διαχείρισή τους επιτάσσει την ξεχωριστή συλλογή τους και την παράδοσή τους σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις για την προώθησή τους προς αξιοποίηση.

Η συλλογή των τηγανελαίων θα γίνεται από τους πολίτες σε ειδικά πράσινα δοχεία που θα διαμοιραστούν στους δημότες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα οποία στη συνέχεια θα συγκεντρώνονται στο ειδικό πράσινο ΑΤΜ».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024