Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Συγκλονίζει ο αστυνομικός που απέτρεψε τη γυναικοκτονία – «Την βρήκαμε μαχαιρωμένη με το 10χρονο παιδί της δίπλα»

Θεσσαλονίκη – Συγκλονίζει ο αστυνομικός που απέτρεψε τη γυναικοκτονία – «Την βρήκαμε μαχαιρωμένη με το 10χρονο παιδί της δίπλα»

Σε δηλώσεις του o αρχιφύλακας έκανε λόγο για μία «τρομακτική εμπειρία» αναφερόμενος στο συμβάν, που λίγο έλειψε να αποτελέσει την 18η γυναικοκτονία στη χώρα μας για φέτος.

«Tο μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ένα παιδί θα κάνει γιορτές με τη μαμά του. Δεν θα έκανε σε διαφορετική περίπτωση». Αυτό σημείωσε με έμφαση ο αρχιφύλακας Μωραΐτης Χρήστος, ο αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου που εξιστόρησε όσα έζησε χθες Σάββατο με τους συναδέρφους του και το πώς από κοινού κατάφεραν να αποτρέψουν μια ακόμη γυναικοκτονία για φέτος.

Σε δηλώσεις του o αρχιφύλακας έκανε λόγο για μία «τρομακτική εμπειρία» αναφερόμενος στο συμβάν, που λίγο έλειψε να αποτελέσει την 18η γυναικοκτονία στη χώρα μας για φέτος.

«Λάβαμε σήμα να συνδράμουμε με το περιπολικό σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και πάλι. Πήγαμε στο σημείο και μαζί με τους άλλους τρεις συναδέρφους μου ακούσαμε μέσα από το διαμέρισμα ουρλιαχτά. Κάναμε έκκληση να μας ανοίξει. Αυτό δεν το έκανε (σ.σ ο ένοικος). ‘Φύγετε’, έλεγε, θα σας σκοτώσω και εσάς. Τότε στα κρίσιμα δευτερόλεπτα πήραμε την απόφαση να σπάσουμε την πόρτα και να επέμβουμε. Δεν υπήρχε καθόλου χρόνος. Μπήκαμε μέσα και αντικρίσαμε ένα θέαμα, που εγώ και οι συνάδερφοι μου δεν είχαμε ξαναδεί. Έναν άνθρωπο να μαχαιρώνει στο λαιμό (σ.σ την σύνοικο του) μπροστά μου, μπροστά στα μάτια μας. Όταν μας είδε απομακρύνθηκε, και άρχισε να αυτοτραυματίζεται χωρίς να το καταφέρει και μετά στράφηκε εναντίον μας. Ένας συνάδερφος μας αν δεν φορούσε αλεξίσφαιρο, θα είχε πάθει ζημιά. Καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε και να τον συλλάβουμε», εξήγησε περιγράφοντας το συμβάν ο αρχιφύλακας του Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Άκουσα να φωνάζει «βοήθεια, με σφάζει»

Όπως διευκρίνισε, όταν έφτασε άκουσε άτομο να φωνάζει «βοήθεια, βοήθεια με σφάζει», ενώ, όπως τόνισε, η 38χρονη σύνοικος του συλληφθέντα είχε καλέσει αρκετές φορές στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης, μάλιστα τη μια φορά είχε μπει μέσα στο μπάνιο και είχε κάλεσε κρυφά. «Παρόλα αυτά δεν μας είχε δώσει ακριβείς οδηγίες για το που είναι. Καταφέραμε και την βρήκαμε και είχε ευχάριστη κατάληξη τουλάχιστον στο τέλος. Την βρήκαμε μαχαιρωμένη στο λαιμό, γεμάτη αίματα, ημίγυμνη και στον καναπέ ενώ δίπλα, στο ενάμιση μέτρο (σ.σ βρισκόταν) ένα παιδί 10 χρονών, το οποίο ήταν ένα παιδάκι με αναπηρία. Ήτανε σε σοκ», περιέγραψε ο αρχιφύλακας που εξήγησε πως ασθενοφόρο βρισκόταν ήδη στο σημείο. «Ευτυχώς, την παρέλαβε, δεν χάσαμε καθόλου χρόνο. Το παιδιάκι έμεινε με συγγενικό του πρόσωπο και ενημερώθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες».

Η επικοινωνία με τον Θεοδωρικάκο

Ο κ. Μωραίτης εξήγησε πως στο σημείο χρειάστηκε να βρεθούν συνολικά τέσσερις αστυνομικοί για το περιστατικό καθώς εκείνος και συνάδερφος του μετέβησαν για να συνδράμουν τους δύο συναδέρφους τους ενώ περιέγραψε και πως ένιωσε όταν επικοινώνησε μαζί του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Μου τηλεφώνησε ο κ. υπουργός σε μένα προσωπικά, μου είπε να δώσω σε όλους τους συναδερφους μου τα συγχαρητήρια, είναι μαζί μας και τον ευχαριστούμε για αυτό. Είπε θα έρθει να μας συναντήσει. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Δεν κάναμε κάτι παραπάνω. Δεν σκεφτήκαμε ούτε δευτερόλεπτο να μην σπάσουμε την πόρτα…», τόνισε ο αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024