
Να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την περίοδο των εορτών ζητά ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης
Γιατί προχώρησε σε αυτή την κίνηση ο υπουργός Εργασίας
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να μην δοθούν ή και να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022.
Ο κ. Χατζηδάκης βασίζει το σχετικό του αίτημα στις προβλέψεις του άρ. 49, παρ. 4 και 5 του ν. 3528/2007.
Γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση
Κατέληξε δε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου οι άδειες που δεν χορηγούνται κατ’ εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης θα χορηγηθούν υποχρεωτικά το 2022.
Πηγή: ΑΠΕ
- Συνταγή: Ζυμαρικά με σαρδέλες
- Η διαδρομή προς τη διακοπή του καπνίσματος
- Πού βρίσκονται οι καταδικασμένοι της 17Ν σήμερα;
- Πόλεμος, φόβος και ελίτ σε αναβρασμό: Οι υπόγειες ρωγμές του καθεστώτος Πούτιν
- Αυξάνονται οι φωνές στη Fed για αύξηση επιτοκίων
- Περισσότερες από 410 συλλήψεις στη Γαλλία, οι 283 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων [βίντεο]




