ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο G- Cloud η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022
Υποδοχή, της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2022 και των εφαρμογών των προγραμμάτων της ΚΑΠ 2023-2027, στο ενιαίο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud).
Τη μετάβαση της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2022 στο Κυβερνητικό Νέφος (G-Cloud) προχωρούν σε συνεργασία ΟΠΕΚΕΠΕ με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).
Το 2020 ο Οργανισμός είχε προχωρήσει στην υλοποίηση της υπηρεσίας kyd.gov.gr, ενώ τον Νοέμβριο του 2021, μετά από αίτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, η ΓΓΠΣΔΔ παραχώρησε στον Οργανισμό την αναγκαία υποδομή, τον εξοπλισμό και τους αποθηκευτικούς πόρους μέσω του Azure Cloud της Microsoft, για την ανάπτυξη των Πληροφοριακών του Συστημάτων, με σκοπό την υποδοχή, της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2022 και των εφαρμογών των προγραμμάτων της ΚΑΠ 2023-2027, στο ενιαίο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud).
Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωση ένας από τους κύριους στόχους και δέσμευση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν «να κάνει πράξη, την κυβερνητική βούληση για τη μεταφορά των εφαρμογών των Δημοσίων Φορέων, στο ενιαίο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud). Για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε γόνιμα και αποτελεσματικά με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΓΓΠΣΔΔ».
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση και το καλοκαίρι
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442