Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλεγχοι Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Οργανώσεων Παραγωγών

Έλεγχοι Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Οργανώσεων Παραγωγών

Πριν την διεξαγωγή των ελέγχων είναι δυνατόν να γνωστοποιηθεί η πραγματοποίηση επιτόπιων ελέγχων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο ο στόχος του ελέγχου.

Oι λεπτομέρειες για την διενέργεια των δευτεροβάθμιων διοικητικών και επιτόπιων ελέγχων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις/Περιφερειακές Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ με σκοπό την διασφάλιση της νομιμότητας και της κανονικότητας των δαπανών για την χρηματοδότηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) στο τομέα των οπωροκηπευτικών από το ΕΓΤΕ, καθορίζονται σε σχετική εγκύκλιο.

Δικαιούχοι των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων είναι οι αναγνωρισμένες οργανώσεις παραγωγών (Ο.Π.) ή ενώσεις οργανώσεων παραγωγών (Ε.Ο.Π.) που υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας

Πριν την διεξαγωγή των ελέγχων είναι δυνατόν να γνωστοποιηθεί η πραγματοποίηση επιτόπιων ελέγχων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο ο στόχος του ελέγχου.

Η ελεγχόμενη Οργάνωση Παραγωγών ενημερώνεται από την αρμόδια επιτροπή για τη χρονική διεξαγωγή του ελέγχου και την διαδικασία που θα τηρηθεί. Η ενημέρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί εγγράφως ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η παραπάνω ειδοποίηση κοινοποιείται και στο Τμήμα Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Αξιολόγησης Ελέγχων της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων, προκειμένου να παρακολουθείται η πορεία των ελέγχων.

Οι ελεγκτές πρέπει να γνωρίζουν το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον έλεγχο και την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και τις διαδικασίες και τη μεθοδολογία του ελέγχου. Οι αρμόδιες επιτροπές προκειμένου να διασφαλίσουν τους όρους επιλεξιμότητας της ενίσχυσης μεταβαίνουν στον τόπο υλοποίησης της δράσης ή, όταν η δράση είναι άυλη, στον ανάδοχο της δράσης.

Ειδικότερα, οι δράσεις σε επιμέρους εκμεταλλεύσεις μελών των οργανώσεων παραγωγών που καλύπτονται από το δείγμα αποτελούν αντικείμενο μίας τουλάχιστον επίσκεψης για την επαλήθευση της εκτέλεσής τους.

Για κάθε επιτόπιο έλεγχο συντάσσεται Έκθεση Δευτεροβάθμιου Ελέγχου που περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες:

α) το καθεστώς ενισχύσεων και την αίτηση που ελέγχθηκε·

β) τα ονόματα και τις ιδιότητες των προσώπων που ήταν παρόντα·

γ) τις δράσεις, τα μέτρα και τα έγγραφα που ελέγχθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής ελέγχου και των αποδεικτικών στοιχείων που επαληθεύτηκαν· και

δ) τα αποτελέσματα του ελέγχου. Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης παραγωγών ή της ένωσης οργανώσεων παραγωγών έχει τη δυνατότητα να υπογράψει την έκθεση για να βεβαιώσει την παρουσία του στον έλεγχο και να προσθέσει τις παρατηρήσεις του.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024