Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόεδρος Πνευμονολογικής Εταιρείας – Δεν υπάρχει ανάλογη θνητότητα σαν της Ελλάδας σε άλλες χώρες της ΕΕ

Πρόεδρος Πνευμονολογικής Εταιρείας – Δεν υπάρχει ανάλογη θνητότητα σαν της Ελλάδας σε άλλες χώρες της ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας συνέκρινε τους 130 νεκρούς από κοροναϊό, που είχαμε την Τρίτη (14/12), με τα 150 θύματα του φονικού ιού στη Βρετανία. Σημειώνοντας ότι αναλογικά με τον πληθυσμό οι νεκροί είναι πολύ λιγότεροι από ότι στην Ελλάδα.

Την ανησυχία του για τους υψηλούς αριθμούς των νεκρών που καταγράφονται σε ημερήσια πλέον βάση εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.

«Υπάρχει αυξημένη θνητότητα και αυτό μας προβληματίζει γιατί φαίνεται ότι δεν υπάρχει ανάλογη θνητότητα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας συνέκρινε τους 130 νεκρούς από κοροναϊό, που είχαμε την Τρίτη (14/12), με τα 150 θύματα του φονικού ιού στη Βρετανία. Σημειώνοντας ότι αναλογικά με τον πληθυσμό οι νεκροί είναι πολύ λιγότεροι από ότι στην Ελλάδα.

Επιχειρώντας να εξηγήσει το υψηλό ποσοστό θνητότητας, ο Στέλιος Λουκίδης ανέφερε ως αιτία ότι «στις κρίσιμες ηλικίες, δηλαδή στους άνω των 65 ετών, έχουμε ένα ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί».

Και όπως τόνισε,  «ένας άνθρωπος που ανήκει σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία και έχει διαβήτη, είναι λογικό ότι κινδυνεύει πολύ περισσότερο. Το δεύτερο (αίτιο) είναι η αργοπορία για να πάει κανείς στο νοσοκομείο».

Δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι

«Πολλοί άνθρωποι παραμένουν στο σπίτι περιμένοντας πράγματα που δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι. Δεν υπάρχει κάτι ιδανικό που να μπορέσει τον κίνδυνο της μόλυνσης στο σπίτι, πλην των μονοκλωνικών αντισωμάτων, στις συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου».

Σχολιάζοντας την επιλογή πολλών ασθενών με κορονοϊό να αντιμετωπίσουν τη μολυσματική νόσο με κάθε είδους βιταμίνες, ο κ. Λουκίδης είπε πώς η «Εταιρεία Λοιμώξεων, η Πνευμονολογική Εταιρεία και η Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας έχουμε βγάλει κοινές οδηγίες για τη διαχείριση των ασθενών με Covid-19 είτε εντός είτε εκτός νοσοκομείου», τις οποίες όπως ζήτησε, «πρέπει να ακολουθούν όλοι».

Τι ισχύει με τις αλλεργίες

Μιλώντας για τους φόβους που εκφράζουν για τον εμβολιασμό αρκετοί πολίτες που ταλαιπωρούνται με χρόνιες αλλεργίες ο κ. Λουκίδης, ανέφερε ότι η απάντηση που έλαβαν από την Ελληνική Αλλεργιολογική Εταιρεία αφορά ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό κόσμου. «Όλα αυτά είναι οριοθετημένα. Ο ασθενής πρέπει να ζητάει τη γνώμη του ειδικού. Το ερώτημα είναι πόσο υποστηρικτικός είναι ο γιατρός στο θέμα των εμβολίων».

Για τις μεταλλάξεις και τους εμβολιασμούς

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας ανέφερε πως είμαστε μπροστά σε μια νέα μετάλλαξη με υψηλή μεταδοτικότητα, αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν έχει σοβαρές μολύνσεις.

«Η πανδημία θα τελειώσει κάποτε και ο ιός θα γίνει ενδημικός, αλλά θα έχουμε τίμημα δυστυχώς». Και όπως επισήμανε, το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε αρκετά προβλήματα με τον κοροναϊό.

«Όσο κρατάμε αναπτυσσόμενες χώρες και τις χώρες του Τρίτου Κόσμου με χαμηλό εμβολιαστικό πρόγραμμα, οι μεταλλάξεις βρίσκουν χώρο να αναπτύσσονται. Πρέπει να δούμε και το διπλανό μας. Η μετάλλαξη Δέλτα ξεκίνησε από την Ινδία. Η Όμικρον ξεκίνησε από την Αφρική».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024