Η απίστευτη διάρρηξη έγινε στην πόλη Ράγκμπι του Γουόργουικσάιρ στην κεντρική Αγγλία. Ο διαρρήκτης με χίλιες δυο προφυλάξεις κατάφερε να απενεργοποιήσει τον συναγερμό, άνοιξε αθόρυβα την πόρτα, μπήκε και έκλεψε τους πύθωνες.

Στη συνέχεια διέφυγε τρέχοντας μέσα στα σκοτάδια διασχίζοντας ένα νεκροταφείο. Η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση δεν έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, παρά μόνο ότι ο κλέφτης δεν πήρε χρυσαφικά, χρήματα ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου από το σπίτι, αλλά έβαλε μέσα στη βαλίτσα τα 5 φίδια και εξαφανίσθηκε.

Αργότερα διαπιστώθηκε πως τελικά είχε πάρει ένα μικροποσό. Οι αστυνομικοί είναι αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να τον εντοπίσουν αφού τα συγκεκριμένα φίδια φέρουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είναι εύκολο να τα αναγνωρίσει κανείς, εφόσον φυσικά τα βρουν.

Βασιλικός πύθωνας

Οι βασιλικοί πύθωνες βρίσκονται στην Αφρική και την Ασία. Φτάνουν από μερικά εκατοστά μέχρι και τα 10 μέτρα. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν αδένες με δηλητήριο και σκοτώνουν τη λεία τους σφίγγοντάς την με τις δυνατές σπείρες τους.

Από τα επτά είδη επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι ο «πύθων ο δικτυωτός», ο οποίος ζει στις ζούγκλες της Μαλαισίας και της Μιανμάρ. Το βάρος αυτού του πύθωνα μπορεί να φθάσει τα 120 κιλά.