Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι σταθμοί στην δημοσιογραφική καριέρα του Γιώργου Τράγκα

Οι σταθμοί στην δημοσιογραφική καριέρα του Γιώργου Τράγκα

Σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες»

Μια μεγάλη πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας, είχε διαγράψει ο Γιώργος Τράγκας που έχασε την μάχη με τον κοροναϊό και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Γιώργος Τράγκας που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1949, είχε περάσει από πολλά δημοσιογραφικά γραφεία πριν καταλήξει να ανακοινώσει την ίδρυση πολιτικού κόμματος.

Η Ελένη Βλάχου και η έντυπη δημοσιογραφία

Σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου.

Παράλληλα είχε ξεκινήσει ήδη να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο πιο σημαντικός σταθμός στη δημοσιογραφική του καριέρα ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών.

Αγαπημένο του ρεπορτάζ το αστυνομικό το οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια πριν αφοσιωθεί οριστικά στο πολιτικό, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ο Γιώργος Τράγκας εκτός από δημοσιογράφος υπήρξε και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο

Στο τηλεοπτικό πεδίο υπήρξε παρουσιαστής πολλών εκπομπών. Χωρίς Αναισθητικό, Viva, Ελεύθερος Σκοπευτής ήταν κάποιες από τις εκπομπές που παρουσίαζε ενώ συμμετείχε και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, Epsilon TV ως πολιτικός σχολιαστής.

Μακρά ήταν η πορεία του και στο ραδιόφωνο. Μέχρι το τέλος της ζωής του διατηρούσε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio.

Στην πολιτική σκηνή

Ο Γιώργος Τράγκας τον Φεβρουάριο του 2021, ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Σκοπός του, όπως υποστήριξε, είναι να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η περιπέτεια με τον κοροναϊό

Ο Γιώργος Τράγκας, που δεν είχε εμβολιαστεί, νοσηλευόταν από την αρχή στη ΜΕΘ με υποστήριξη οξυγόνου όμως οι γιατροί αποφάσισαν τη διασωληνωσή του καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Στην διάρκεια της νοσηλείας του, υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο και κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση stents. Οι γιατροί του τοποθέτησαν τα stents για τη διάνοιξη των αποφραγμένων αρτηριών. Ο κ. Τράγκας, παρέμενε αιμοδυναμικά ασταθής λόγω της σοβαρής στεφανιαίας νόσου, ενώ η ιατρική ομάδα της Μονάδας χαρακτήριζε τότε «πολύ σοβαρή» την κατάστασή του.

Επίσης ο κ. Τράγκας υπέστη και μια σοβαρή νεφρική επιπλοκή, με αποτέλεσμα να υποστηρίζεται με μηχάνημα τεχνητού νεφρού.

Τελικά ο ο κοροναϊός… νίκησε.

Το δελτίο Τύπου από το νοσοκομείο

«Κατέληξε σήμερα και ώρα 3:10 πρωινή ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid-19 στις 4/12/2021 σε κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία ενώ λίγες ημέρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου».

Η τελευταία ανάρτηση

Πριν την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, ο κ. Τράγκας είχε κάνει την εξής ανάρτηση:

«Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη

Χορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα το βηματισμό μου ακούγοντας το πρόστιμο που έβαλε στους κατοίκους αυτής της χώρας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν ταχύτατα! Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: «Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι».

Σε καραντίνα, μαζί με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά, διαπιστώσαμε ότι τα πραγματικά ζοριλίκια του COVID-19, ακολουθούν αμέλειες και φαιδρότητες. Παραδείγματος χάριν αυτό το κράτος, ενώ έχει τους διαβητικούς στις πρώτες ομάδες υψηλού κινδύνου, τους έχει εξαιρέσει από τα μονοκλωνικά αντισώματα. Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης στα θέματα Δημόσιας Υγείας συμπεριφέρεται ως «ψιλικατζής». Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, παρέλαβε 2000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Κατά τα άλλα θα επανέλθουμε με τη Μαρία στο ραδιόφωνο (με τη βοήθεια του Υψίστου), μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας», είχε γράψει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τράγκας την περασμένη Τρίτη»

Οι… γάμοι με τη Μαρία Καρρά

Η σύζυγός του, Μαρία Καρρά, επίσης νόσησε, αλλά, όχι βαριά, κι έτσι βρισκόταν σε καραντίνα στο σπίτι. Πρόκειται για την τρίτη του σύζυγο, η οποία βρισκόταν στο πλευρό του Γιώργου Τράγκα τα τελευταία 22 χρόνια.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί τρεις φορές, με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο, ενώ τον Απρίλιο του 2019 ανανέωσαν τους όρκους τους στο Λας Βέγκας.

Οι δυο τους είχαν 29 χρόνια διαφορά ηλικίας. Ο Γιώργος Τράγκας είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του ότι στο πρόσωπό της βρήκε το «λιμάνι» του. «Ήμουν γυναικάς μέχρι που γνώρισα τη γυναίκα μου, τη Μαρία Καρρά. Είναι η τρίτη μου γυναίκα την οποία έχω παντρευτεί τρεις φορές» είχε πει.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί όταν η Μαρία Καρρά ως δημοσιογράφος είχε απευθυνθεί στον Γιώργο Τράγκα, ζητώντας του δουλειά. Ο ίδιος είχε πει για τη γνωριμία τους στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» τον Σεπτέμβριο του 2019 ότι εκείνη «ήθελε να πιάσει δουλειά στην εφημερίδα μου.  Μου άρεσε πάρα πολύ, δε με ενδιέφεραν καθόλου τα προσόντα της, με ενδιέφερε το ότι ήταν μια κούκλα. Της είπα γιατί θέλεις να ακολουθήσεις αυτή την τρέλα που λέγεται δημοσιογραφία και δε με παντρεύεσαι; Μου είχε πει «είστε τρελός κύριε»».

Στην ίδια εκπομπή, ο Γιώργος Τράγκας είχε εκφράσει την επιθυμία του να υιοθετήσει δύο παιδιά από τη Συρία. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη δύο γιους από τον γάμο του με την πρώτη του σύζυγο.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024