
Πόλο γυναικών – Πήρε το… ευρωπαϊκό ντέρμπι του Πειραιά ο Ολυμπιακός (9-5)
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 9-5 του Εθνικού στο Παπαστράτειο και κέρδισε την πρωτιά στον όμιλό του στην Ευρωλίγκα
Ο Ολυμπιακός πήρε το… ευρωπαϊκό ντέρμπι του Πειραιά, επικρατώντας με 9-5 του Εθνικού στο Παπαστράτειο, και έκλεισε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στους ομίλους της Ευρωλίγκας, τερματίζοντας πρώτος με το τρομερό 3/3.
Και τώρα… προημιτελικά, με στόχο την υπεράσπιση του στέμματος και το back to back.
Φυσικά, αμφότερες οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει από χθες την πρόκρισή τους στη φάση των «8» της διοργάνωσης, με τις Ερυθρόλευκες να κατακτούν την πρωτιά στον όμιλο και τις συμπολίτισσες να τερματίζουν ακριβώς από κάτω τους.
Τα πρώτα δύο οκτάλεπτα δεν είχαν καλό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα προβάδισμα (2-1) και τον Εθνικό να βγάζει αντίδραση και να φέρνει το ματς στα ίσια (4-4).
Στο τρίτο οκτάλεπτο όμως μίλησε η αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας του Χάρη Παυλίδη, η οποία πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων και οι φιλοξενούμενες δεν κατάφεραν να επιστρέψουν ποτέ, με το παιχνίδι να λήγει 9-5 υπέρ του Ολυμπιακού.
Η Ελευθερία Πλευρίτου και η Νικόλ Ελευθεριάδου ξεχώρισαν με την καταπληκτική τους εμφάνιση, καθώς δε σταμάτησαν να σκοράρουν, και με τα δικά τους, κυρίως, καθοριστικά τέρματα σφράγισαν τη νίκη, που ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο πόλο γυναικών.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 4-1, 1-0
- Μαδρίτη – Μπουένος Άιρες: Το κοντράστ συναισθημάτων στα πρόσωπα των οπαδών τη στιγμή του γκολ [βίντεο]
- «Τρελάθηκε» ο Παρέδες στο τέλος: Έπιασε από τον λαιμό τον Γκαρσία και έριξε αγκωνιά στον Γκάβι (vid)
- Ποια είναι η Σαμπάνα Μαχμούντ η πιθανή υπουργός Οικονομικών του Μπέρναμ
- «Χρυσάφι» από τη FIFA στην Ισπανία – Πόσα χρήματα θα πάρει η «φούρια ρόχα» με την κατάκτηση του Μουντιάλ
- Αυτά μόνο η Ισπανία: Back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία της
- Το δεύτερο Παγκόσμιο της Ισπανίας – Η χρυσή βίβλος των νικητών του Μουντιάλ
