Οι Ερυθρόλευκες μπορεί να βρέθηκαν πίσω με 1-0 και 2-1, αλλά δεν τα παράτησαν. Πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και στο τέλος έφτασαν σε μια επική ανατροπή, επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-2 σετ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Θρυλική ανατροπή! Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 και 2-1 σετ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας έφερε τούμπα το παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και έφτασε σε μια επική ανατροπή, επικρατώντας με 3-2 σετ, για την 13η αγωνιστική της Volleyleague.
Μια σπουδαία νίκη για τα κορίτσια του Θρύλου, που έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από την έδρα της Ενωσης.
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με 5-1 και στη συνέχεια με 8-3, αλλά οι Κιτρινόμαυρες αντέδρασαν και μείωσαν σε 10-9. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη βρήκε ρυθμό σε σερβίς, μπλοκ και επίθεση και προηγήθηκε με 15-11, με την Ενωση λίγο αργότερα να φτάνει στο 25-19 και να κάνει το 1-0 στα σετ.
Στο δεύτερο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, με τον Ολυμπιακό να λειτουργεί καλύτερα σε υποδοχή και μπλοκ και να προηγείται με 8-3. Η ΑΕΚ όπως και στο πρώτο σετ αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13. Οι Ερυθρόλευκες ωστόσο με νέο σερί έφτασαν στο 17-14 και λίγο αργότερα με 25-20 ισοφάρισαν σε 1-1 το παιχνίδι.
Στο τρίτο η ΑΕΚ προηγήθηκε με 7-4 και στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ είχε το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός με αντεπίθεση κατάφερε να ισοφαρίσει σε 20-20, αλλά η Ενωση βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε και με 25-21 προηγήθηκε με 2-1 στα σετ και βρέθηκε ένα βήμα πριν τη νίκη.
Στο τέταρτο οι Ερυθρόλευκες προηγήθηκαν με 8-4 και 9-5, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 12-12. Στη συνέχεια μάλιστα οι παίκτριες του Αρσενιάδη βρέθηκαν μπροστά με 17-15, δείχνοντας έτοιμες να πάρουν τη νίκη. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 5-0 και από το -2 βρέθηκε στο +2 (17-20). Η ΑΕΚ μείωσε στον πόντο (19-20) αλλά οι παίκτριες του Παρίσι προσπέρασαν ξανά και έφτασαν στο 25-20 με μπλοκ άουτ της Κόστα.
Στο κρίσιμο ται μπρέικ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-2 και 6-3, αλλά η ΑΕΚ με ένα σερί 4-1 ισοφάρισε σε 7-7 και έφερε στα ίσια το παιχνίδι. Οι Κιτρινόμαυρες λίγο αργότερα προσπέρασαν με 10-9, με τις Ερυθρόλευκες να απαντούν με δικό τους 4-1 και να κάνουν το 13-11. Όμως δεν κατάφεραν να κλείσουν το ματς, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει και το ματς να γίνεται ντέρμπι.
Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 17-17, όταν ο Ολυμπιακός πήρε δύο σερί πόντους και με 19-17 έκανε το 3-2 και πήρε μια σπουδαία νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.