Έγκριση από την υπηρεσία μεταφορών της Γερμανίας έλαβε το Drive Pilot της Mercedes-Benz, σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης που ξεκουράζει τους οδηγούς στο μποτιλιάρισμα και στους ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους.

Το πράσινο φως της Ομοσπονδιακής Αρχής Μηχανοκίνητων Μεταφορών (KBA) ανοίγει το δρόμο για τη διάθεση του συστήματος διεθνώς, αναφέρει το Reuters.

Σε πρώτη φάση, η έγκριση επιτρέπει στη Mercedes, θυγατρική της Daimler AG, να προσφέρει το Drive Pilot στα μοντέλα S-Class που θα πουληθούν στη γερμανική αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Το Drive Pilot αναλαμβάνει τον χειρισμό του οχήματος σε δρόμους με διπλή διαγράμμιση και επιτρέπει στον οδηγό να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες. Σε περίπτωση κινδύνου, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό να ανακτήσει τον έλεγχο.

Ανάλογα συστήματα αυτοματοποίησης «Επιπέδου 3» επιτρέπονται από το 2017 στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη Mercedes, η χώρα προσφέρει πάνω από 13.000 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων κατάλληλων για τo DrivePilot.

Διαβάστε επίσης: Ρομποτικά ταξί βγαίνουν σύντομα στους δρόμους του Ισραήλ

H ΚΒΑ ενέκρινε το σύστημα με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του ΟΗΕ, ωστόσο απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις σε κάθε χώρα σχετικά με το πού και το πώς μπορούν επιτρέπεται η αυτόνομη οδήγηση, καθώς και για θέματα απόδοσης ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος.

Το Drive Pilot εγκρίθηκε στη Γερμανία για ταχύτητες μέχρι 60 χλμ/ώρα. Η KBA δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα του δώσει άδεια για ταχύτητες μέχρι 130 χλμ.ώρα, ή αν θα εγκρίνει και τον βοηθό αλλαγής λωρίδας που αυτοματοποιεί τις προσπεράσεις.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr