Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Οι 5 σίγουροι και ο… χαμός για τις άλλες 3 θέσεις

Ολυμπιακός – Οι 5 σίγουροι και ο… χαμός για τις άλλες 3 θέσεις

Ο Ολυμπιακός κατά πάσαν πιθανότητα θα είναι δεύτερος στον όμιλό του και σήμερα θα μάθει και τους 8 πιθανούς αντιπάλους του στην επόμενη φάση του Europa League

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αντβέρπ εκτός έδρας (9/12, 19:45) για την 6η αγωνιστική του Europa League και θέλει νίκη για να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να έχουν εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, όμως με νίκη δική τους στην Αμβέρσα και ήττα της Άιντραχτ στην Πόλη κόντρα στη Φενέρ τερματίζουν στην πρώτη θέση και «κλειδώνουν» την παρουσία τους στους «16» της διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά, το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ολυμπιακός να βγει δεύτερος και να παίξει απέναντι σε μια ομάδα που θα «κατέβει» από την τρίτη θέση του Champions League στο Europa, με φόντο την πρόκριση στους «16» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, αν δεν κάνει τη μεγάλη ανατροπή και τερματίσει στην κορυφή του ομίλου, γνωρίζει ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο, καθώς ήδη από τα χθεσινά ματς τον περιμένουν ομάδες όπως η Λιψία, η Πόρτο, η Ντόρτμουντ και η Σερίφ Τιρασπόλ, ενώ σήμερα ξεκαθαρίζει τελείως το τοπίο γύρω από τις 8 πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Εκτός από τις 4 ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους τους, σήμερα έχει ήδη κλειδώσει την τρίτη θέση στον όμιλό της η Ζενίτ, ενώ οι Πειραιώτες ενδέχεται να βρουν μπροστά τους και μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Μπενφίκα, Βιγιαρεάλ, Αταλάντα ή Γιουνγκ Μπόις και μία εκ των Λιλ, Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλης ή Βόλφσμπουργκ, αφού τα πάντα είναι ανοιχτά στον 7ο όμιλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο του Ολυμπιακού, αλλά και όλων των ομάδων που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των ομίλων του Europa League, θα είναι πολύ δύσκολο, αφού οι περισσότερες ομάδες είναι επιπέδου τουλάχιστον Champions League, ενώ μπορεί ο Ολυμπιακός να βρει στο δρόμο του ακόμη και μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Μπαρτσελόνα, η Πόρτο και η Ντόρτμουντ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

Λιψία
Πόρτο
Ντόρτμουντ
Σερίφ
Ζενίτ
Μπαρτσελόνα ή Μπενφίκα
Αταλάντα, Βιγιαρεάλ ή Γιουνγκ Μπόις
Λιλ, Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλη ή Βόλφσμπουργκ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024