Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άξιοι - Εργαζόμενοι στα ΚΕΠ Χαλανδρίου έμαθαν την νοηματική γλώσσα

Άξιοι – Εργαζόμενοι στα ΚΕΠ Χαλανδρίου έμαθαν την νοηματική γλώσσα

Οι 4 εργαζόμενοι στα ΚΕΠ Χαλανδρίου δήλωσαν με εμφατικό τρόπο πως η προσβασιμότητα στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ πρέπει να είναι ισάξια προς όλους. Διδάχθηκαν αυτοβούλως την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετούν σωστά και τους ανθρώπους με προβλήματα ακοής και ομιλίας

Τέσσερις εργαζόμενοι στα ΚΕΠ Χαλανδρίου διδάχθηκαν την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και απέδειξαν στην πράξη πως ασκούν με ευσυνειδησία το επάγγελμα τους και στους ανθρώπους με προβλήματα ακοής και ομιλίας.

Με την επίσημη παραλαβή των διπλωμάτων της ελληνικής νοηματικής γλώσσας στους τέσσερις εργαζομένους των ΚΕΠ, ο Δήμος Χαλανδρίου  προσφέρει δια ζώσης εξυπηρέτηση στην νοηματική γλώσσα στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο πλαίσιο της πολιτικής συμπερίληψης των αναπήρων, που εφαρμόζεται σταδιακά από το 2014.

Τα σχετικά διπλώματα παραδόθηκαν από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, στην εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, στο Κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου, παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, του προέδρου της ΟΜ.ΚΕ. κ. Κωνσταντίνου Σίμψη, του αντιδημάρχου Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Χάρη Μαυρουδή, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της διοίκησης.

Οι τέσσερις εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου που παρέλαβαν τα διπλώματά τους είναι η Αθηνά –Σοφία Κόλλια, ο Αργύρης Καπνισάκης, η Δώρα Σπανού και η Μαρία Σταμούλα, οι οποίοι περιέγραψαν ως πολύ σημαντική αλλά και συγκινητική για τους ίδιους την εμπειρία που αποκόμισαν από την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας.

«Οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον αντιδήμαρχο Χάρη Μαυρουδή για την πρωτοβουλία και κυρίως στους εργαζομένους και τη διεύθυνση των ΚΕΠ που αποδέχτηκαν την πρόκληση και μπήκαν στη διαδικασία της διετούς εκπαίδευσης, με μοναδικό στόχο να προσφέρουν σε όλους τους πολίτες τις υπηρεσίες που δικαιούνται.

Η απόφασή τους να γίνουν μέρος της προσπάθειας, που καταβάλλεται συστηματικά από το 2014, για την ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία είναι συγκινητική και αποτελεί πράξη υψηλού συμβολισμού» δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ρούσσος.

Μετά την παραλαβή των διπλωμάτων,  οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναπαράσταση εξυπηρέτησης πολιτών στη νοηματική.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες με προβλήματα ακοής μπορούν να εξυπηρετούνται πλέον στα δύο από τα τέσσερα ΚΕΠ του Χαλανδρίου

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024