Ενα project από τον Βασίλη Μπαρτζώκα του ARCHISEARCH.gr και της Design Ambassador σε συνεργασία με τον Αρη Μαρινάκη.

Την Κυριακή με το Βήμα: Moments

Ενα νέο, συλλεκτικό περιοδικό για την αρχιτεκτονική!
Ιστορίες αρχιτεκτονικού πολιτισμού μέσα από τους πρωταγωνιστές τους.

Ενα ταξίδι από την έρημο της Χιλής στη Νέα Υόρκη και από τη Στοκχόλμη στην οδό Λιοσίων.

Eνα διαφορετικό, αντισυμβατικό περιοδικό.
Ενα ντοκιμαντέρ σε χαρτί.

Ενα project από τον Βασίλη Μπαρτζώκα του ARCHISEARCH.gr και της Design Ambassador σε συνεργασία με τον Αρη Μαρινάκη.
Το περιοδικό Moments αφηγείται ανθρώπινες ιστορίες με αφορμή την αρχιτεκτονική, ενώ υπεισέρχεται σε βάθος, για να τιμήσει το διαχρονικό και ουσιαστικό.

Το πρώτο τεύχος, ταξιδεύει τον αναγνώστη από τις ερήμους της Χιλής ως τα γυάλινα κτίρια της Ιαπωνίας, μαζί με τη φωτογράφο και ακαδημαϊκό Εριέτα Αττάλη. Μετρά τα σημάδια του χρόνου στην Αθήνα από την κορυφή του Πύργου της. «Διαβάζει» τις εξομολογήσεις του συγγραφέα Θωμά Σκάση στο σπίτι του στο Παλιό Ψυχικό και ακολουθεί τα χνάρια της αρχιτέκτονα Μαρίας Παπαφίγκου και της οικογένειάς της από τη Σουηδία στο Κουκάκι. Οραματίζεται μία πόλη που η τέχνη και η αρχιτεκτονική ορίζουν την καθημερινή διαβίωση μέσα από τη δουλειά του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή, ενώ μεταβαίνει από το παρελθόν του ξενoδοχείου «Sans Rival» στην οδό Λιοσίων, στο παρόν του, μέσα από τις αφηγήσεις του Νίκου Βατόπουλου, της αρχιτέκτονα Μαρίας Τσαφτάρη και του ιδιοκτήτη του Leon Avigad.

Οι ιστορίες εξελίσσονται σαν ένα ντοκιμαντέρ σε χαρτί, μέσα από τους πρωταγωνιστές τους, ενώ η εικόνα και ο γραφισμός αφηγούνται το δικό τους εσωτερικό και παράλληλο λόγο, αποκαλύπτοντας ακόμα περισσότερα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr