Η βράβευση των Παραολυμπιονικών από τον Δήμαρχο της Νέας Σμύρνης, μπορεί να θεωρείται μια πράξη αυτονόητη, ωστόσο είναι αυτό που χρειάζονται. Ο μόχθος τους αναγνωρίζεται και το παράδειγμα τους επιβραβεύεται. Σε όλη την ζωή τους που αντιμετώπισαν εμπόδια και λοξά βλέμματα, η δύναμη που αντλούν όταν ο πρώτος πολίτης της πόλης, αγκαλιάζει την προσπάθεια τους και τους αναγάγει ως πρόσωπα που διδάσκουν με την θέληση τους, τότε η καρδιά τους χαμογελάει και η θέληση τους γιγαντώνεται.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης βράβευσε στο Δημαρχείο της πόλης τους δύο αθλητές με τις πολλές διακρίσεις σε εθνικές και διεθνείς οργανώσεις αλλά και πολλά μετάλλια: τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου και τον Στέφανο Διαμαντή.

Ο πρώτος έκανε το διεθνές ντεμπούτο του, ως αθλητής της ξιφασκίας με αμαξίδιο, στο Μόντρεαλ το 2009 και την πρώτη του συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012. Το 2016, στο Ρίο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και στο παγκόσμιο κύπελο στην Ολλανδία το 2019 το χρυσό. Το καλοκαίρι που μας πέρασε στέφθηκε χάλκινος παραολυμπιονίκης στο Τόκιο.

Ο Στέφανος Διαμαντής υπήρξε αθλητής του τένις με πολλές διακρίσεις από τα οχτώ του χρόνια. Λόγω συνεχών ατυχημάτων επέστρεψε στον αθλητισμό παίζοντας τένις με αμαξίδιο. Βοήθησε με τις επιδόσεις του την Εθνική να ανέβει ψηλά, στη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτός αυτού κατέκτησε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις με αμαξίδιο το 2012. Έκτοτε οι επιτυχίες του διαδέχονται η μία την άλλη εντός και εκτός των συνόρων, φέρνοντάς τον πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης βραβεύει τους αθλητές

Τους αθλητές συνόδευαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές ξιφασκίας και αντισφαίρισης με αμαξίδιο Δημήτρης Κάζαγλης και Γεώργιος Κόντος αντίστοιχα. Και οι δύο βραβεύτηκαν επίσης από τον Δήμαρχο ως ένδειξη τιμής για την εφ’ όλης της ύλης στήριξη που παρέχουν στους αθλητές μας καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης τόνισε πως αποτελεί τιμή για το Δήμο μας μια τέτοια βράβευση: «Πίσω από τις επιτυχίες σας κρύβονται τεράστια αποθέματα δύναμης, επίπονη προσπάθεια και καθημερινή μάχη με το κοινωνικό κατεστημένο. Όλα αυτά γίνονται κινητήριος δύναμη για την καλυτέρευση του τρόπου ζωής σας».

Δίπλα στους αθλητές και τους προπονητές τους στέκεται πλέον καθημερινά η Ιωάννα Καρυοφύλλη ως Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Εθνική Στέγη», η οποία κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, δεν παύει να επισημαίνει: «Στη χώρα μας τα ανυπέρβλητα εμπόδια που ορθώνονται καθημερινά απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία είναι πολλά. Τα τελευταία χρόνια γίνεται σημαντική προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων τους αλλά αυτό δεν φτάνει.

Τα πάντα πρέπει να ξεκινούν από την εκπαίδευση και από την οικογένεια. Ας μην ξεχνάμε, τέλος, πως ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την προσπάθειά τους».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr