Μπορεί οι εταιρείες να επανασχεδιάζουν τα εμβόλιά τους λόγω της Όμικρον, όμως, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα υφιστάμενα εμβόλια για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας άμεσα, τόνισε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος

«Όσο κι αν δεχθούμε τις δηλώσεις των φαρμακευτικών εταιρειών, περί της μειωμένης αποτελεσματικότητας των εμβολίων έναντι της Όμικρον, αυτή αποκλείεται να μηδενιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος.

Όπως εκτίμησε ο κ. Σουρβίνος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 για το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, τα εμβόλια σίγουρα θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία απέναντί του, τουλάχιστον όσον αφορά στη σοβαρή νόσηση, στη διασωλήνωση και στο θάνατο.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο καθηγητής, χρειάζεται ένα διάστημα μερικών εβδομάδων για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το κατά πόσον η Όμικρον διαφεύγει των εμβολίων και για την ενδεχόμενη υπέρ-μεταδοτικότητά της.

Σημείωσε όμως ότι υπάρχει μια πρώτη, μικρή ένδειξη περί αυξημένης μεταδοτικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Νότιας Αφρικής.

Μάλιστα, στάθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου και έκανε έκκληση σε όσους είναι δικαιούχοι να την πραγματοποιήσουν άμεσα.

«Ακόμα και αν μειωθεί ποιοτικά η αποτελεσματικότητα, η ενίσχυση ποσοτικά των αντισωμάτων αυτή την εποχή είναι απολύτως απαραίτητη για όλους. Μπορεί οι εταιρείες να επανασχεδιάζουν τα εμβόλιά τους λόγω της Όμικρον, όμως, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα υφιστάμενα εμβόλια για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας άμεσα», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr