Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο νέος «Ράμπο» και η μεγάλη προσφορά του Ιωάννη στον Ολυμπιακό

Ο νέος «Ράμπο» και η μεγάλη προσφορά του Ιωάννη στον Ολυμπιακό

Ο νέος Σιγάλας του Θρύλου του Μπαρτζώκα και ο Σάσα που σαρώνει και το «χρωστάει» στον… Παπαπέτρου.

Λαρεντζάκης και Βεζένκοφ. Δύο παιδιά από τη νέα γενιά του Ολυμπιακού που ήρθαν αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς και βρίσκονται φέτος στην πρώτη γραμμή της ομάδας του Μπαρτζώκα.

Δύο «πολεμιστές», δύο πολύτιμοι παίκτες που έκαναν και στο Καζάν την διαφορά για τον Ολυμπιακό στη νίκη-χρυσάφι στη «μάχη» για την 8αδα, και γιατί όχι και για την 4αδα. Αν συνεχίσει άλλωστε έτσι ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός για το καλύτερο. Τα διπλά σε Μιλάνο και Καζάν που ήρθαν μετά από την ήττα από τον ΠΑΟ αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για το τι είναι ικανός να πετύχει ο φετινός Ολυμπιακός.

Ο Μιχάλης Στεφάνου που κατέχει το άθλημα με την σπυριάρα όσο λίγοι ως insider, ειδικά στα θέματα του Ολυμπιακού, ξέρει να μας πει αναλυτικά το τι και το πώς και της χθεσινής μεγάλης νίκης.

Αυτό που προσωπικά με «φτιάχνει», παρακολουθώντας την ομάδα από έξω είναι ο τρόπος με τον οποίο βρίσκει πάντα πρωταγωνιστές για να πολεμήσει έως το τέλος και συνήθως να νικήσει τα ματς.

Μοναδική ουσιαστικά παρένθεση η ήττα από τους «πράσινους» στο ΣΕΦ που όμως στην ουσία δεν έχει καμία σημασία πλην του γοήτρου. Όταν θα έρθει η ώρα να κρίνονται τίτλοι τότε ο Ολυμπιακός θα νικήσει γιατί απλά είναι μια πολύ καλύτερη ομάδα από τον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Αν μάλιστα δούμε την εξέλιξη αυτής της ήττας τότε είναι δεδομένο πως του έκανε καλό γιατί «τσίτωσε» τους πάντες στην ομάδα αποδεικνύοντας άμεσα και σε υψηλότατο επίπεδο πως ήταν μια τυχαία άσχημη βραδιά. Τα καλύτερα έχουν έρθει με τα απανωτά διπλά σε έδρες ομάδων 8αδας και μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια ευκαιρία να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με την τριάδα που ακολουθεί σε Βελιγράδι και με Μπάγερν, Βιλερμπάν στο ΣΕΦ.

Και σε αυτό το σημείο για να επανέλθω από εκεί που ξεκίνησα νομίζω πως θα πρέπει να αναγνωριστεί στον Ιωάννη Παπαπέτρου η μεγάλη του προσφορά στον Ολυμπιακό. Βλέπετε όταν το καλοκαίρι του 2018 αποφάσισε να φύγει από τον Ολυμπιακό για να πάει στον Παναθηναϊκό την θέση του στην ομάδα πήρε ουσιαστικά ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Βούλγαρος άσος εξελίχθηκε σε ηγέτη και παίκτη-ορόσημο για το νέο Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα με την προσφορά του σίγουρα να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσα είχε δώσει και ενδεχομένως θα έδινε ο Παπαπέτρου στους ερυθρόλευκους. Ο Βεζένκοφ που μαζί με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη κάνουν «παπάδες» φέτος όπως τους είδαμε και στο Καζάν. Και πραγματικά βλέποντας και ξαναβλέποντας τον Έλληνα άσο δεν μπορώ να μην τον συγκρίνω με τον Γιώργο Σιγάλα. Οι παλιοί, οι πάνω από τα 40-45 που έχουν ζήσει τον «Ράμπο» πιστεύω πως θα συμφωνήσουν.

Ο τσαμπουκάς του, η άμυνα του που «σπάει κόκκαλά», η μεγάλη προσφορά του και στην επίθεση, το πάθος του. Στοιχεία που κάνουν τον Λαρεντζάκη να ξεχωρίζει και δίνουν «απάντηση» στο γιατί έχει ήδη γίνει από τους αγαπημένους της εξέδρας.

Σε έναν Ολυμπιακό που έτσι και αλλιώς έχει κερδίσει για τα καλά τον κόσμο του δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες έχοντας καταφέρει γρήγορα-γρήγορα να επαναφέρει τον σύλλογο στη θέση που του αρμόζει. Προφανώς στο «τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό» όμως είναι δεδομένο πως ο φετινός Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα «φωνάζει» πως μπορεί να πετύχει πολλά.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024