Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οχτώ έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης

Οχτώ έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης

Τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κοροναϊό νοσηλεύονται επίσης, ενώ ένα από αυτά χρειάστηκε να διασωληνωθεί

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των εγκύων οι οποίες νοσούν με κοροναϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 8 γυναίκες.

«Οι τρεις είναι διασωληνωμένες και οι υπόλοιπες βρίσκονται σε απλά δωμάτια covid» είπε σε δηλώσεις του στο seleo ο Δημήτρης Δόντσιος, νοσηλευτής και μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σε ένα μήνα νοσηλεύτηκαν 27 έγκυες

Στο μεταξύ, ο κ. Δόντσιος τόνισε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα νοσηλεύτηκαν στο σύνολο 27 έγκυες στο νοσοκομείο, οι 20 σε απλές κλίνες και οι επτά χρειάστηκαν να διασωληνωθούν. «Τον τελευταίο μήνα έχουμε μια δυναμική που αναπτύσσεται σε μια ευαίσθητη κατηγορία που είναι οι έγκυες γυναίκες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να επανεξετάσουν την πολιτική εμβολιασμού της κατηγορίας των εγκύων.

Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται σε δραματική κατάσταση λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υγειονομικοί ζητούν εδώ και δύο εβδομάδες να ανοίξει το νοσοκομείο Λοιμωδών που παραμένει κλειστό εδώ και οχτώ χρόνια.

Ενα βρέφος διασωληνωμένο

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κοροναϊό νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024