
Ημιαγωγοί – Η κρίση θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι, εκτιμά η HP
Νέα εργοστάσια κατασκευής τσιπ, γνωστά ως fabs, θα βοηθήσουν σημαντικά στην αναστροφή της κατάστασης αυξάνοντας την προσφορά.
Η αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών θα είναι δύσκολη, σύμφωνα με τον Αντόνιο Νέρι, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hewlett Packard Enterprise, η οποία πουλά υλικό και λογισμικό σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
«Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση μετά το καλοκαίρι του 2022», εκτίμησε ο Νέρι απαντώντας σε ερώτηση του CNBC σχετικά με το εάν η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα έλλειψης ημιαγωγών.
Νέα εργοστάσια κατασκευής τσιπ, γνωστά ως fabs, θα βοηθήσουν σημαντικά στην αναστροφή της κατάστασης αυξάνοντας την προσφορά, όπως εκτίμησε ο Νέρι, προσθέτοντας ότι αυτό θα ανακουφίσει ορισμένα από τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ο γερμανικός όμιλος τεχνολογίας και μηχανικής Bosch κατασκεύασε ένα νέο εργοστάσιο ημιαγωγών αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στη Δρέσδη – την πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας και ένα από τα μεγαλύτερα cluster ημιαγωγών της Ευρώπης – τα τελευταία δύο χρόνια και η παραγωγή ξεκίνησε τον Ιούλιο.
Ο Χάραλντ Κρέγκερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch, είχε δηλώσει στο CNBC ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν σοβαρά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο καθώς η ζήτηση για τσιπ για παραγωγή πλήθους προϊόντων, από αυτοκίνητα μέχρι υπολογιστές και ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, είχε αυξηθεί παγκοσμίως.
Μεγάλοι κατασκευαστές τσιπ, όπως η TSMC, η Samsung και η Intel, ανακοίνωσαν επίσης ότι θα κατασκευάσουν νέα εργοστάσια, αλλά στα επόμενα χρόνια, τα οποία θα παράγουν προηγμένα τσιπ, ικανοποιώντας την μεγάλη ζήτηση της αγοράς.
Πηγή: OT.gr
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]
- Data centers: Η ΕΕ ευνοεί τους Big Tech εις βάρος του κλίματος
- Μήνυση σε Καρυστιανού από Φρονιμάκη, πρώην στέλεχος της Ελπίδας, για τα περί εκβιασμού της για το επίμαχο ακίνητο
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Η στιγμή της εκκένωσης του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» [βίντεο]
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον νέο «Πογκμπά»: Δίνει 70 εκατ. ευρώ για το 18χρονο wonderkid της Λιλ!






