
ΔΟΕ – Διαμαρτύρεται για τη σύλληψη νηπιαγωγού μετά από μήνυση γονέα
Η σύλληψη προέκυψε μετά από μήνυση γονέα του νηπιαγωγείου, επειδή έγινε τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας του σχολείου, λόγω προγραμματισμένης άδειας εκπαιδευτικού.
Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και καταγγέλλει τη σύλληψη νηπιαγωγού του συλλόγου Π.Ε. «Α. Δελμούζος».
Όπως αναφέρει η ΔΟΕ: «Μετά τις μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών από γονείς αρνητές της εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων προστασίας στα σχολεία, με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τη σύλληψη συναδέλφου νηπιαγωγού, μέλος του συλλόγου «Α. Δελμούζος»!
Η σύλληψη προέκυψε μετά από μήνυση γονέα του νηπιαγωγείου, επειδή έγινε τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας του σχολείου, λόγω προγραμματισμένης άδειας εκπαιδευτικού.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει το πρωτοφανές περιστατικό και στέκεται με όλα τα μέσα στο πλευρό της συναδέλφου.
• Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την ελλιπέστατη στελέχωση των σχολείων, να λειτουργήσει άμεσα όλα τα ολοήμερα τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών.
• Να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς στηρίζοντας το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου.
• Να αποκαταστήσει την άνιση μεταχείριση των νηπιαγωγών ως προς το ωράριό τους σε σχέση με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.
• Να θωρακίσει πραγματικά τους εκπαιδευτικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι σε κακόβουλες επιθετικές κινήσεις».
- Διάσωση εγκλωβισμένου στη Βενεζουέλα μετά από περισσότερες από 190 ώρες [βίντεο]
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Άρτα – Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα
- Ο Ζελένσκι ζητά ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας μετά τις σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο
- Ρουμανία – Ελλάδα 73-66: «Μπλακ άουτ» στο τέλος και ήττα για την Εθνική (vid)
- Πώς μπορούμε να κάνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη ασφαλή για όλους;
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες του ματς της Ισπανίας με την Αυστρία (pics)



