Γιώργος Παπανδρέου – «Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές τη Κυριακή, ίσως έχουμε αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο»
Ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε στη συγκεκριμένη εκτίμηση εν όψει των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προέβη στην εκτίμηση πως αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, τη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και να μην χρειαστεί β΄ γύρος.
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Από τις 6» στην ΕΡΤ, κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, ενώ επεσήμανε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ δημιουργεί ανισότητες, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση πως δεν στήριξε το ΕΣΥ. Ανέφερε, ακόμα, πως θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί οι πατέντες και το εμβόλιο να είχε γίνει παγκόσμιο αγαθό.
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε με έμφαση πώς η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για μεγάλες αλλαγές και πρόσθεσε ότι η μετάβαση στην πράσινη οικονομία δεν μπορεί να γίνει με επιδόματα. «Πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην ποιοτική υγεία και την ποιοτική παιδεία. Έχουμε κυβερνητικό σχέδιο που θα το προωθήσουμε μετά τις εσωκομματικές εκλογές», συμπλήρωσε.

Για τις συνεργασίες
«Όπως είναι σήμερα η διάταξη στο πολιτικό σύστημα δεν βλέπω να υπάρχει η προοπτική συνεργασιών του ΚΙΝΑΛ», είπε ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στην ερώτηση με ποιον θα συνεργαστεί, με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα για την κατάργηση του ΒΕΤΟ στην ΕΕ, για το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε διάθεση να συζητηθεί, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πώς «θα είναι λάθος να χάσουμε αυτό το δικαίωμα. Αν δεν το είχαμε, δεν θα είχαμε βάλει την Κύπρο στην ΕΕ».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πώς δεν χρειάζεται να «ξανασκαλίσουμε» το θέμα, αλλά να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. «Όσο δεν προχωράει η ευρωπαϊκή πορεία τους θα ψάχνουν προστάτη, κι αυτό θα δημιουργεί εθνοτικές συγκρούσεις και εξαρτήσεις», εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ανεργία στην ευρωζώνη πέφτει απροσδόκητα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
- Μουρτζούκου: Η έκθεση των ψυχιάτρων – Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Έφτιαξαν… σοκολατένιο μέλι με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442