Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βανέσα Βενέτη - Δεν με αφήνουν να δω την κόρη μου επειδή είμαι τρανς - Έχω να της μιλήσω από τα γενέθλιά της

Βανέσα Βενέτη – Δεν με αφήνουν να δω την κόρη μου επειδή είμαι τρανς – Έχω να της μιλήσω από τα γενέθλιά της

«Η στιγμή που θα ξαναπάρω αγκαλιά το παιδί μου, θα είναι η καλύτερη της ζωής μου», λέει η ακτιβίστρια.

Την καρδιά της «άνοιξε» η Βανέσα Βενέτη μιλώντας στην εκπομπή «Mega Stories».

Η τρανς ακτιβίστρια, που γνωρίσαμε από τη συμμετοχή της στο «Game Of Chefs» αφηγήθηκε την ιστορία της ζωής της και αναφέρθηκε στην κόρη της, την οποία εδώ και τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να δει λόγω της ταυτότητάς της.

«Δεν υπήρχε λόγος να μην το κάνω»

«Πριν ξεκινήσω την φυλομετάβασή μου, είχα κάνει ένα γάμο, όχι γιατί ήθελα να κοροϊδέψω κανέναν, ήταν μία κοπέλα αγαπούσα πάρα πολύ τότε. Μείναμε δέκα χρόνια μαζί και μέσα από αυτή τη διαδικασία ήρθε το παιδί. Δυσκολεύτηκα να κάνω την κουβέντα για τη φυλομετάβαση  με τη σύντροφό μου. Η απόφαση ήρθε όταν ήρθε και το διαζύγιο. Τότε λέω αφού χώρισα και χάλασε η οικογένειά μου, δεν υπήρχε λόγος να μην το κάνω», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έχω να την δω τέσσερα χρόνια, από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι της φυλομετάβασής μου. Από τότε μου απαγορεύεται να την δω. Εμένα δεν μου απαγορεύει κάποιος νόμος να τη δω. Στην ουσία δεν είναι ότι δεν μπορώ, απλά δεν θα με αφήσουν. Θα πρέπει να πάω σε εισαγγελείς, το παιδί θα με δει ξαφνικά, χωρίς να είναι προετοιμασμένο, τόσα χρόνια μόνο από το τηλέφωνο μιλάγαμε. Έχω να της μιλήσω από τα γενέθλιά της και από τότε δεν μου το ξανασηκώνουνε. Το παιδί μου πιστεύω πως με την σωστή υποστήριξη μπορεί να με καταλάβει. Δεν είμαι η μόνη τρανς που έχει παιδί, είμαι η μοναδική που δεν το βλέπω».

Η απόπειρα αυτοκτονίας

«Έχουν βγάλει ένα χυδαίο επιχείρημα για να μην βλέπω την κόρη μου, συνδέοντας την τρανς ταυτότητά μου και μία απόπειρα αυτοκτονίας που είχα κάνει πριν ξεκινήσω την φυλομετάβαση και προσπαθούν να χτίσουν ένα προφίλ ότι είμαι ψυχικά ασταθής, ψυχικά. Η στιγμή που θα ξαναπάρω αγκαλιά το παιδί μου, θα είναι η καλύτερη της ζωής μου», είπε στη συνέχεια η ίδια.

«Εγώ το είπα στην κόρη μου, λέγοντας ένα παραμύθι. Αγωνίζομαι για την αποδοχή του παιδιού, όχι για να το δεχτεί, αγωνίζομαι για να είναι δική της η απόφαση. Να ζυγίσει αυτά που έχω κάνει, να καταλάβει που της έχουν πει ψέματα, το σωστό και το λάθος. Θέλω να καταλάβει ότι θα είμαι ο ίδιος άνθρωπος, ο μπαμπάς της», συμπλήρωσε.

«Δεν είμαι κατώτερος άνθρωπος»

«Η στιγμή που θα πάρω αγκαλιά ξανά το παιδί μου, θα είναι είναι για εμένα υπέρτατη ευτυχία. Όταν θα καταλάβει ο κόσμος ότι όλοι είμαστε ίσοι, τότε θα έχουν λυθεί όλα με ένα μαγικό τρόπο. Το ότι η ταυτότητα του κοινωνικού με τους βιολογικού μου φύλου δεν συμφώνησαν, αυτό δεν με καθιστά κατώτερο άνθρωπο», κατέληξε η ίδια.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024