Παραλλαγή Όμικρον – Ινδία και Κίνα στέλνουν εμβόλια στην Αφρική
Η Ινδία επεσήμανε ότι έχει προσφέρει περισσότερες από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχουν παραχθεί στη χώρα σε 41 κράτη της Αφρικής, κυρίως μέσω του μηχανισμού COVAX.
H Ινδία είναι έτοιμη να στείλει «άμεσα» περισσότερα εμβόλια κατά της covid-19 στην Αφρική προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού, ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα το Νέο Δελχί, λίγη ώρα αφού η Κίνα δεσμεύθηκε να προσφέρει 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων στην ήπειρο.
Η Ινδία και η Κίνα έχουν στενούς δεσμούς με πολλές αφρικανικές χώρες, αλλά το Πεκίνο έχει επενδύσει περισσότερα χρήματα στην Αφρική και χθες δεσμεύθηκε να επενδύσει επιπλέον 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Ινδία επεσήμανε ότι έχει προσφέρει περισσότερες από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχουν παραχθεί στη χώρα σε 41 κράτη της Αφρικής, κυρίως μέσω του μηχανισμού COVAX.
«Η κυβέρνηση της Ινδίας είναι έτοιμη να στηρίξει τις πληγείσες χώρες στην Αφρική που αντιμετωπίζουν το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, προσφέροντάς τους εμβόλια παρασκευασμένα στην Ινδία», επεσήμανε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Τα εμβόλια «μπορούν να χορηγηθούν μέσω του COAVX ή μέσω διμερών συμφωνιών», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Νέο Δελχί έχει εγκρίνει όλες τις παραγγελίες που έχει κάνει ο COVAX για την παράδοση εμβολίων AstraZeneca σε χώρες όπως το Μαλάουι, η Αιθιοπία, η Ζάμπια, η Μοζαμβίκη, η Γουινέα και το Λεσότο, ενώ προσέφερε δόσεις του εγχώρια παραγόμενου εμβολίου Covaxin στη Μποτσουάνα.
Τον προηγούμενο μήνα η Ινδία ξεκίνησε και πάλι τις εξαγωγές εμβολίων κατά της covid-19 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, όταν είχε απαγορεύσει τις πωλήσεις στο εξωτερικό καθώς ήθελε να ανοσοποιήσει τους κατοίκους της λόγω της έξαρσης της επιδημίας.
Από τότε η παραγωγή εμβολίων κατά της covid-19 έχει περισσότερο από τριπλασιαστεί στην Ινδία και φτάνει περίπου τις 300 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως.
Η Ινδία έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 στο 83% των 944 εκατομμυρίων ενήλικων κατοίκων της και δύο δόσεις στο 47%.
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «A House of Dynamite»: Tι θα έκανε ένας πρόεδρος μπροστά σε μια πυρηνική επίθεση; – Ειδικοί απαντούν
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα – Καταιγίδες και στην Αττική




