Οικονόμου – Υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ η επανακάταθεση της τροπολογίας για την αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια»
Για υποκρισία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οποία ο κ. Τσίπρας γνωστοποιούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανακαταθέτει την τροπολογία για την θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια», επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την πρόσφατη αλλαγή του ποινικού κώδικα.
Τσίπρας – Καταθέτουμε ξανά τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία
Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:
«Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα. Μόνο που την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια.
»Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό.
»Επιπλέον με μια σειρά θεσμικές πρωτοβουλίες η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς. Στηρίζουμε έμπρακτα τα θύματα και μαχόμαστε σθεναρά για την απάλειψη της. Απέναντι στο έγκλημα, η αξιοπρέπεια, η σωματική ακεραιότητα και τελικά η ανθρώπινη ζωή προστατεύονται από αυστηρούς και λειτουργικούς νόμους που ισχύουν έναντι πάντων».
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442