Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου - Υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ η επανακάταθεση της τροπολογίας για την αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία

Οικονόμου – Υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ η επανακάταθεση της τροπολογίας για την αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια»

Για υποκρισία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οποία ο κ. Τσίπρας γνωστοποιούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανακαταθέτει την τροπολογία για την θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια», επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την πρόσφατη αλλαγή του ποινικού κώδικα.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία – 14 γυναίκες δολοφονημένες το 2021 – Ο μεγαλύτερός αριθμός θυμάτων της δεκαετίας

Τσίπρας – Καταθέτουμε ξανά τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα. Μόνο που την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια.

»Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό.

»Επιπλέον με μια σειρά θεσμικές πρωτοβουλίες η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς. Στηρίζουμε έμπρακτα τα θύματα και μαχόμαστε σθεναρά για την απάλειψη της. Απέναντι στο έγκλημα, η αξιοπρέπεια, η σωματική ακεραιότητα και τελικά η ανθρώπινη ζωή προστατεύονται από αυστηρούς και λειτουργικούς νόμους που ισχύουν έναντι πάντων».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024