Ο ΕΜΑ μπορεί να έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών, ο κλήρος όμως πέφτει στους γονείς, με τις απόψεις να διίστανται για την ώρα.

Το εμβόλιο για τα παιδιά κάτω των 12 ετών εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ και στην Ελλάδα βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης της εθνικής επιτροπής. Οι γονείς ωστόσο φαίνεται πως είναι προβληματισμένοι για την συγκεκριμένη απόφαση. Η γνώμη των παιδιάτρων θα παίξει όπως είναι λογικά σημαντικό ρόλο στην απόφαση των γονέων να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά.;

«Προσωπικά ως παιδίατρος δεν μπορώ να νιώθω καλά όταν εγώ είμαι εμβολιασμένη και δεν είναι η 13χρονη κόρη μου», είπε η παιδίατρος Άννα Παρδαλα, στο MEGA.

Ωστόσο όσο μικρότερη είναι η ηλικία τόσο μεγαλύτερη είναι και η διστακτικότητα.

«Πάρα πολλοί γονείς παρότι έχουν εμβολιαστεί οι ίδιοι και έχουν εμβολιάσει και τα εφηβάκια τους, είναι διστακτικοί για τον εμβολιασμό των μικρότερων παιδιών τους», συμπλήρωσε.

Ο εμβολιασμός προστατεύει από το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που πλήττει τα παιδιά

Όπως εξηγούν γονείς στο LIVE NEWS, τα παιδιά νοσούν ελαφριά επομένως το εμβόλιο είναι περιττό. Άλλη άποψη πάντως έχει ο διευθυντής της παιδιατρικής του Ρίου που νοσηλεύει σήμερα με κοροναϊό 24 ημερών βρέφος.

«Με αυτόν το επιπολασμό της νόσου πιστεύω το εμβόλιο θα ωφελήσει», είπε ο Γαβριήλ Δημητρίου, Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Ρίου.

Όπως λέει το εμβόλιο θα τα προστατεύσει όχι μόνο από την βαριά νόσο αλλά και από την πιθανότητα να εμφανίσουν το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που προκαλεί ο κοροναϊός μήνες αργότερα.

«Το 44% αυτού του μεταφλεγμονώδους συνδρόμου είναι σε παιδιά 5-11 ετών το οποίο είναι σοβαρό. Σου κάνει καρδιακή ανεπάρκεια, ευρήματα στην στεφανιαία», πρόσθεσε.

«Θα τα εμβολιάσω για να προστατεύσω τους παππούδες».

Την ώρα που οι παππούδες ετοιμάζονται για την 3η δόση, αρκετοί γονείς ετοιμάζουν και τα παιδιά για την πρώτη. Η δόση θα είναι μικρότερη από αυτή που χρησιμοποιείται για τους άνω των 12 ετών.

«Η δόση που θα κάνουν τα παιδιά κάτω των 12 θα είναι το 1/3 από εκείνη των ενηλικών», είπε η παιδίατρος Δέσποινα Ιατρού.

Οι γονείς πάντως ζητούν περισσότερα δεδομένα για το εμβόλιο του κοροναϊού την ώρα που τα εμβόλια της γρίπης γίνονται ανάρπαστα. Οι γονείς είναι λιγότερο διστακτικοί για τα άλλα εμβόλια όπως της γρίπης που φέτος η συντριπτική πλειοψηφία σπεύδει να τα εμβολιάσει.

Οι παιδίατροι συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών ειδικά εκείνων που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα αλλά τα παχύσαρκα παιδιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr