Οι σεισμόπληκτοι στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχουν σχηματίσει σύλλογο για διεκδικήσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Την ώρα που οι σεισμοί δεν λένε να σταματήσουν στην περιοχή γύρω από το Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, οι σεισμόπληκτοι δηλώνουν αγανακτισμένοι από την αργοπορία των διαδικασιών αποκατάστασης. Μάλιστα, σε ανακοίνωση του Συλλόγου Σεισμόπληκτων «Η ΕΛΠΙΔΑ» αναφέρεται χαρακτηριστικά «Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία».

Τι καταγγέλλουν οι σεισμόπληκτοι

Οι σεισμόπληκτοι καταγγέλλουν ότι το Γραφείο Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΤΑΕΦΚ), που συστάθηκε πρόσφατα, υπολειτουργεί. «Με ιδιαίτερη λύπη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι το πολυδιαφημισμένο Γραφείο Τ.Α.Ε.Φ.Κ (Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) που συστάθηκε και λειτουργεί στο Αρκαλοχώρι για την σύσταση φακέλων των σεισμοπλήκτων φαίνεται να υπολειτουργεί από τα πρώτα του βήματα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, οι σεισμόπληκτοι προσθέτουν: «Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, από τους 60 μηχανικούς που αρχικά τοποθετήθηκαν μόλις 25 εναπομείναντες έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιο όγκο δουλειάς έχοντας απέναντί τους ταλαιπωρημένους και αγανακτισμένους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο όγκος εργασιών που έχει συσωρευθεί είναι τεράστιος μια και εκκρεμεί μεγάλος αριθμός αυτοψιών και παράλληλων εργασιών. Σε ανάλογη περίπτωση, για να φέρουν σε πέρας τέτοιο έργο, στην Αθήνα το 1999, είχαν δημιουργηθεί 12 τομείς, έναν για κάθε δήμο με 300 περίπου μηχανικούς.

Όμως οι πραγματικές ανάγκες επιβάλλουν και επιτάσσουν ο έλεγχος και η διεκπεραίωση των φακέλων να γίνεται επί τόπου για να επισπευσθούν οι διαδικασίες και οι ήδη ταλαιπωρημένοι πολίτες να μην νοιώθουν παραγκωνισμένοι για πολλοστή φορά.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πριν το πρόβλημα διογκωθεί και γίνει άλυτο, καλούμε την πολιτεία να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να στελεχώσει το γραφείο στο Αρκαλοχώρι δίνοντάς του τις αρμοδιότητες και το κατάλληλο δυναμικό ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του. Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr