Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη - Δεν πρέπει να περιοριστούν τα χειρουργεία - «Όχι» στην οδηγία του υπουργείου Υγείας

Παγώνη – Δεν πρέπει να περιοριστούν τα χειρουργεία – «Όχι» στην οδηγία του υπουργείου Υγείας

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην κατάσταση στα νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας ότι τα προγραμματισμένα χειρουργεία δεν πρέπει να πάνε πίσω.

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ επισήμανε το μεγάλο πρόβλημα με τον περιορισμό των χειρουργείων που έχουν προγραμματιστεί.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί. «Τα χειρουργεία δεν πρέπει να πάνε πίσω. Δεν πρέπει να υπάρχει μείωση των χειρουργείων ως 80% και εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια ως νοσοκομειακοί ιατροί να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι που περιμένουν. Κάποιοι μπορεί να έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι που δεν έχουν, τι θα κάνουν;», τόνισε για το θέμα η κ. Παγώνη.

«Όχι» στο έγγραφο Γκάγκα

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Από τις Έξι» για το έγγραφο που υπέγραψε η υφυπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, ζητώντας να περιοριστούν έως 80% τα χειρουργεία λόγω της αύξησης των περιστατικών Covid-19, δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίδρασή της.

«Αυτό το χαρτί δεν έπρεπε να βγει καθόλου από την στιγμή που είχε γίνει η συνεννόηση των γιατρών και των υπουργών». Και όπως είπε, από την στιγμή που το νοσοκομείο γίνεται αποδέκτης ενός τέτοιου εγγράφου σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται επιλογή ασθενών από τους ιατρούς.

«Ας μην κρυβόμαστε. Αυτό λέει το χαρτί. Να γίνει κάποια επιλογή (σ.σ. ασθενών) έως 80%. Τα νοσοκομεία, σε συνεργασία με τις επιτροπές χειρουργείων θα έφτιαχναν τα προγράμματά τους και θα προχωρούσαν. Κανένα χαρτί δεν χρειαζόταν. Μπορούσαμε να προχωρήσουμε και να γίνει ο κατάλογος των χειρουργείων σε κάθε νοσοκομείο και από εκεί και πέρα να μη δημιουργούνται αυτές οι συγχύσεις στους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι, με αυτές τις διαγνώσεις, είναι σε κατάσταση πανικού», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και τους εμβολιασμούς

Αναφερόμενη στο θέμα της πανδημίας και τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνουν όλες οι χώρες, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι «εμείς έχουμε αύξηση των δεικτών και σταθεροποίηση των κρουσμάτων. Αυτό που προσπαθείς μετά να κάνεις είναι να ρίξεις τους δείκτες σε θανάτους και ΜΕΘ».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, για να καταγραφεί μείωση των κρουσμάτων θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των εμβολιασμών.

«Έχουν αυξηθεί και τα ραντεβού για την τρίτη δόση -που αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί τριπλασιάζει τα αντισώματα- και αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί για πρώτη δόση. Βάσει των δικών μας επιδημιολογικών δεικτών η Επιτροπή θα αποφασίσει τι θα κάνει. Τα μέτρα είναι μια λέξη κουραστική για όλους μας. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε τώρα, να μειώσουμε τον δείκτη των κρουσμάτων και να προχωρήσουμε μπροστά».

Και όπως είπε, κανένας δεν είναι ικανοποιημένος από την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα αλλά το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθούν τα μέτρα και να εμβολιαστούν όσοι φοβούνται και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη οι πλήρως εμβολιασμένοι να κάνουν και την τρίτη δόση, καθώς είναι αυτή που θα βοηθήσει στην αύξηση των αντισωμάτων που θα πολεμήσουν τον κοροναϊό.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024