Τα παραθυράκια του νόμου και οι κινήσεις της εταιρείας

Μπορεί στην Ελλάδα η κάνναβη να παραμένει απαγορευμένη ουσία, όμως σε περιοχές του κόσμου όπου έχει νομιμοποιηθεί, ανοίγει όλο και πιο… ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές προοπτικές.

Έτσι, οι καναδοί καπνιστές μαριχουάνας θα έχουν τη χαρά να… παραγγέλνουν ηλεκτρονικά την ουσία και να την παραλαμβάνουν μέσω της εφαρμογής του Uber, Uber Eats. Τουλάχιστον, αν είναι κάτοικοι του Οντάριο.

Οι πελάτες θα παραγγέλνουν μέσω μιας ειδικής ενότητας της εφαρμογής Tokyo Smoke και έπειτα θα μπορούν να την παραλάβουν από κάποιο κατάστημα κοντά στο σπίτι τους.

Το BBC αναφέρει ότι όσοι επιχειρήσουν να παραγγείλουν μέσω του Uber Eats θα πρέπει πρώτα να επαληθεύσουν την ηλικία τους, ενώ θα μπορούν να παραλάβουν τη μαριχουάνα μια ώρα αργότερα.

Προς το παρόν, η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει αν πρόκειται για πιλοτικό στάδιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας και αν σκοπεύει στο μέλλον να την επεκτείνει στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Παρά το γεγονός ότι βάσει της καναδικής νομοθεσίας η μαριχουάνα είναι νόμιμη από το 2018, η παράδοσή της παραμένει παράνομη – πράγμα που εξηγεί γιατί η Uber δεν πραγματοποιεί κατ’ οίκον παραδόσεις.

Η Uber αναζητά τρόπους να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη, ιδιαιτέρως επικερδή αγορά, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντάρα Χοσροφσάσι είχε δηλώσει ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο εφαρμογής παράδοσης κάνναβης στις ΗΠΑ, άπαξ και αυτή νομιμοποιηθεί.

Το παράνομο εμπόριο επιβιώνει

Η πώληση κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση είναι νόμιμη στον Καναδά τα τελευταία τρία χρόνια, όμως οι παράνομοι παραγωγοί έχουν διατηρήσει το πελατολόγιό τους, μια εικόνα που η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταβάλει.

Όπως ανέφερε η Uber, η συνεργασία της με την Tokyo Smoke έχει στόχο να διευκολύνει την αγορά ασφαλούς, νόμιμης κάνναβης και την αντιμετώπιση των παράνομων πωλητών.

Πάντως η αγορά κάνναβης του Καναδά αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται στη διάρκεια των επόμενων ετών, με την εταιρεία έρευνας του κλάδου BDS Analytics να αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις ευκαιρίες ανά αγορά. Και καθώς οι τοπικοί νόμοι εξελίσσονται, θα διερευνήσουμε ευκαιρίες με εμπόρους που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος της Uber.

Το lockdown και ο εγκλεισμός στα σπίτια, εκτίναξε την ζήτηση κάνναβης στη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr