Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωκοινοβούλιο - Θα δώσει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε αίθουσα κτιρίου του στο Στρασβούργο

Ευρωκοινοβούλιο – Θα δώσει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε αίθουσα κτιρίου του στο Στρασβούργο

Το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συνεδρίασή του στις 22 Νοεμβρίου, αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη και της Σοσιαλιστικής Ομάδας

Δεκτό έκανε το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για την ονοματοδοσία αίθουσας στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει από το 2018, αλλά είχε διακοπεί λόγω των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών και στη συνέχεια λόγω της πανδημίας, ο κ. Ανδρουλάκης, μαζί με την Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, κατέθεσαν εκ νέου το αίτημα να ονομαστεί μία αίθουσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συνεδρίασή του στις 22 Νοεμβρίου, αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη και της Σοσιαλιστικής Ομάδας και αποφάσισε να δώσει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου στην αίθουσα WEISS N1.2 στο κτίριό του στο Στρασβούργο, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την αίθουσα της Ολομέλειας. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: 

«Μετά από προσπάθεια τριών ετών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας από του σημαντικότερους προοδευτικούς ηγέτες της σύγχρονης Ευρώπης και αγωνίστηκε για την ενίσχυση της δημοκρατίας, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών». 

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024