Το «δώρο» της Αλαβές ξετύλιξε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, πέρασε σαν αέρας από την έδρα της Γρανάδας, επικρατώντας με 4-1 και πέρασε και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Βασίλισσα πάτησε το πόδι στο γκάζι από την αρχή της αναμέτρησης και με τον Τόνι Κροος σε ρόλο δημιουργού (2 ασίστ), προηγήθηκε με 2-0, χάρη στα γκολ των Ασένσιο (19΄) και Φερνάντεζ (25΄), βάζοντας στέρεες βάσεις για την νίκη.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και στο 34΄ μείωσαν με τον Λουίς Σουάρες σε 2-1, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ δεν ήθελε να μπει σε περιπέτειες και ο Βίνισιους (56΄) φρόντισε να δώσει και πάλι προβάδισμα δυο τερμάτων.

Από εκεί και πέρα, η Βασίλισσα δεν έχασε τον έλεγχο της αναμέτρησης με τον Μεντί να δίνει πανηγυρικό τόνο στην επικράτηση της ομάδας τους, για το τελικό 4-1.

Γρανάδα: Μαξιμιάνο, Βίκτορ Ντίαθ (58’ Μολίνα), Χερμάν Σάντσεθ, Νέβα, Κίνι, Γκοναλόν (58’ Ίσμα Ρουίθ), Ροτσίνα (58’ Τορέντε), Πουέρτας (46’ Μοντορό), Μόντσου, Σόρο (77’ Εσκουδέρο), Σουάρες

Ρεαλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Αλάμπα (83’ Βαγιέχο), Καρβαχάλ, Μεντί, Νάτσο, Μόντριτς (80’ Ίσκο), Κρόος (80’ Καμαβινγκά), Κασεμίρο, Μπενζεμά (80’ Γιόβιτς), Ασένσιο, Βινίσιους (71’ Ροδρίγο)