Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τελευταία δοκιμή «έδειξε» την 11άδα του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ – Ο «μπαλαντέρ» Μπουχαλάκης

Η τελευταία δοκιμή «έδειξε» την 11άδα του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ – Ο «μπαλαντέρ» Μπουχαλάκης

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε ότι έχει αποφασίσει να βάλει την «καλή» του 11άδα. Αλλά άφησε και ένα μικρό παράθυρο για το αρχικό σχήμα με την ΑΕΚ

Η τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος, για τους αγώνες των εθνικών ομάδων ήταν αυτή που «δυσκόλεψε» λιγότερο από κάθε άλλη τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε πολλούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του στο Ρέντη.

Κάποιους όχι έτοιμους όλες τις ημέρες, λόγω προβλημάτων, αλλά τους είχε. Με αποτέλεσμα ποδοσφαιριστές όπως οι Ρέαμπτσιουκ, Μάντι Καμαρά, Γκάρι και Ονιεκούρου να μην ταλαιπωρηθούν με κουραστικά ταξίδια. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος, ενόψει του σημερινού ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αλλά και για τις επιλογές του Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ότι έχει στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τους την 11άδα που θεωρεί «καλύτερη» και πιο φορμαρισμένη τη δεδομένη στιγμή.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία προπόνηση ο Μαρτίνς δοκίμασε σχηματισμό με δύο εξτρέμ και Αγκιμπού Καμαρά στο αρχικό σχήμα. Ένα σχήμα που μπορεί να ξεκινάει από 4-3-3, αλλά να μετατρέπεται σε 4-2-3-1 ή ακόμη και 4-4-2, με εσωτερικές μετακινήσεις ποδοσφαιριστών.

Εξηγούμαστε. Κάτω από τα δοκάρια ο Βατσλίκ είναι αμετακίνητος. Αμετακίνητη και η άμυνα, με τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Στη μεσαία γραμμή, η αρχική δοκιμή, που θεωρείται και η πιο σημαντική, περιλάμβανε τριάδα Εμβιλά, Μάντι και Αγκιμπού Καμαρά. Δεξιά χρησιμοποιήθηκε ο Γκάρι, αριστερά ο Μασούρας και στην κορυφή ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Η βασική αλλαγή που έκανε ο Μαρτίνς στη διάρκεια της προπόνησης, αφορούσε την παρουσία του Μπουχαλάκη στην 11άδα. Και με έναν εξτρέμ να βγαίνει εκτός, με τον Αγκιμπού να παίρνει τη θέση του. Δημιουργώντας έτσι ένα ξεκάθαρο 4-3-3. Με παραλλαγές, βεβαίως. Καθώς στη συνέχεια μπήκε και ο Ονιεκούρου (σ.σ. όπως και στο σχήμα με δύο εξτρέμ και Αγκιμπού, αντί του Μασούρα και του Γκάρι αντίστοιχα).

Επί της ουσίας, πάντως, αυτή τη στιγμή ο μοναδικός παίκτης που δείχνει να «απειλεί» τη βασική δοκιμή του Μαρτίνς είναι ο Μπουχαλάκης. Με τον Αγκιμπού Καμαρά να είναι το «κλειδί» σε όπιο σχήμα κι αν επιλεγεί. Καθώς, ανάλογα με το πλάνο του προπονητή, μπορεί να τον δούμε ως 10άρι, 8άρι, ή εξτρέμ. Και διόλου απίθανο σε όλες τις θέσεις, μέσα στο 90λεπτο…

Ο Μαρτίνς έχει μια μικρή ανησυχία για τη κούραση του Γιώργου Μασούρα, αλλά ο σκόρερ της Εθνικής στο πρόσφατο παιχνίδι με το Κόσοβο είπε στον προπονητή του ότι αισθάνεται καλά και είναι έτοιμος.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024